28.02.2018  |  Branchenyt

Flere kvinder tager lastbilkørekort

25 procent flere kvinder tog i 2017 lastbilkørekort hos Dekra Danmark, som hvert år uddanner op mod 40.000 chauffører. Kvinder udgør en uudnyttet ressource i forhold til at reducere chaufførmangelen i Danmark, mener uddannelsescentret.

Flere og flere kvinder tager kørekort til lastbil. Hos Dekra Danmark, som hvert år uddanner op mod 40.000 chauffører, tog 25 procent flere kvinder i 2017 kørekort til lastbil i forhold til 2016.

Læs også: UPS på vej med 50 ellastbiler

”Kvinder udgør en uudnyttet ressource i forhold til at få flere godschauffører på landevejen, og som branche har vi en klar interesse i at gøre chaufførerhvervet mere attraktivt for kvinder,” siger koncerndirektør i Dekra Danmark, Peter Laursen.

Ifølge brancheforeningerne ATL og 3F vil Danmark i de kommende år mangle 2.500 chauffører, hvis ikke transportsektoren bliver bedre til at sikre uddannelse af nye chauffører.

Jeanette kører svinetransport
En af de nye kvindelige lastbilchauffører er 29-årige Jeanette Gadekær Nielsen fra Hjørring. Hun har taget lastbilkørekort hos Dekra og har fået job som chauffør hos Jysk Transportservice, hvor hun kører svinetransport.

”Jeg var plastmager, men fik en arbejdsskade, der gjorde, at jeg ikke længere kunne have et hårdt fysisk arbejde. Jeg stoppede og blev ledig og fik så gennem min fagforening lastbilkørekort,” fortæller Jeanette Gadekær Nielsen.

Hun var en af to kvinder på holdet, da hun tog kørekort til lastbil.

”Jeg er meget glad for, at jeg tog springet. I starten var det da lidt skræmmende at køre så stort et køretøj med dyr ombord. En svinetransport er mere levende på vejen end mange andre lastbiler, fordi dyrene bevæger sig,” siger Jeanette Gadekær Nielsen.

Flere kvinder på vej
Jeanette Gadekær Nielsen er foreløbig den eneste kvindelige lastbilchauffør hos Jysk Transportservice, men direktør Ole Jensen er sikker på, at der i fremtiden vil sidde flere kvinder bag rattet i virksomhedens lastbiler.

”Vi vil gerne ansætte flere kvinder. Min fornemmelse er da også, at der er mange flere kompetente kvinder udover Jeanette. De skal bare gøres opmærksomme på, at de har gode jobmuligheder i transportsektoren,” siger Ole Jensen.

Andelen af kvindelige chauffører er stadig lav, derfor er det ifølge Peter Laursen vigtigt, at branchen lytter til, hvorfor de nyuddannede kvinder tager lastbilkort.

Læs også: Presset lastbilmarked sender priserne i vejret i USA 

”Jo flere kvinder, der tager lastbilkort, jo klogere bliver vi på, hvordan vi som branche kan blive endnu bedre til at tiltrække kvinderne og dermed reducere chaufførmangelen. Hvis der var lige så mange kvindelige lastbilchauffører, som der er mandlige lastbilchauffører, ville vi ret hurtigt komme den udfordring til livs,” siger Peter Laursen.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere