Flere kan komme i arbejde med inkluderende ledelse
Godt 33.000 danskere med handicap var ifølge tal fra sidste år klar til at tage et job. Men trods mangel på medarbejdere tøver virksomhederne. På konferencen “Fremtidens arbejdsplads med inkluderende ledelse” kan virksomheder og HR-folk indlede året med konkret inspiration til at finde nye kolleger i den del af arbejdsstyrken.
Nye ESG-krav og øget efterspørgsel på medarbejdere udfordrer landets chefer. Derfor er det på tide, at vi ser mere på, hvordan virksomheder kan rumme en større diversitet blandt medarbejderne.
Det mener arrangør og debattør Hafaz Shah, der selv er handicappet og for nylig har bistået Dansk Industri med deres inklusions-indsats. Han har derfor taget initiativ til konferencen “Fremtidens arbejdsplads med inkluderende ledelse” i Kastrup den 15. januar 2024.
Konferencen er målrettet ledere og HR-professionelle, der vil gøre en konkret indsats for inklusion i 2024, og som ønsker netværk og konstruktiv sparring til at lægge en plan for en mere inkluderende arbejdsplads.
“I Danmark sammenligner vi os ofte med Sverige, Holland, England og USA, hvor man har indført kvoter på arbejdsmarkedet, der sikrer, at virksomhederne gør plads til ansættelse af minoriteter. I Danmark skal virksomhedslederne selv gå foran og tage ansvaret på sig, og det kan vi se ikke altid er lige let”, fortæller Hafaz Shah.
Siden 2008 er stadig flere mennesker med handicap i Danmark kommet i job, men beskæftigelses-gabet mellem mennesker med og uden handicap er ifølge Det Centrale Handicapråd stadig på cirka 25 procentpoint, hvilket peger på et uudnyttet potentiale.
Konferencen vil derfor fokusere på at give HR folk og ledere ny inspiration til, hvordan virksomheder kan bryde med tabuer om udgifter og ulemper ved at ansætte mennesker med særlige behov eller en anden baggrund end andre kolleger, fortæller Hafaz Shah:
“Ved at arbejde konkret og målrettet med inklusion i 2024, styrker virksomhederne ikke bare ESG profilen og bidrager til FN’s 17 verdensmål. De styrker hele virksomhedskulturen, så både handicappede og mennesker med eksempelvis udenlandsk eller LGBTQ+ baggrund får en større chance for at bidrage med deres talenter”, udtaler Hafaz Shah.
Læs også: Forebyggelse af stress betaler sig
Der findes ingen danske undersøgelser, der har dokumenteret gevinster ved at få handicappede i arbejde, men ifølge VIVE har det amerikanske konsulentfirma Accenture i undersøgelsen “Disability Equality Index” vist, at de virksomheder der har søsat flest initiativer til at styrke mennesker med handicaps jobmuligheder har 28 procent højere omsætning og større profitmargin i forhold til virksomheder uden disse initiativer.
/ PiB