Fiskeindustrien top-automatiseres med nyt dansk-norsk partnerskab

Mange fiskeproducenter har et stort uforløst automationspotentiale, som kan indfries og bidrage til at løse udfordringer med bemanding og benhård global konkurrence. Et nyt makkerpar, norske Melbu Systems og danske BILA, kan hjælpe producenterne med at øge automationsgraden. Makkerparret har ekspertise i robotter, automatik, mekanik og service.

Mange fiskeproducenter har et stort uforløst automationspotentiale, som kan indfries og bidrage til at løse udfordringer med bemanding og benhård global konkurrence. Et nyt makkerpar, norske Melbu Systems og danske BILA, kan hjælpe producenterne med at øge automationsgraden. Makkerparret har ekspertise i robotter, automatik, mekanik og service. Foto: BILA A/S..

26.08.2021

SCM.dk

Når konkurrencen er global og benhård, og marginerne er små, så gælder det om at optimere endnu mere på en klogere måde end konkurrenterne. I Norges næststørste industri, fiskeindustrien, er det vidt forskelligt, hvor effektivt produktionen foregår - både på skibene og i bearbejdningsfabrikkerne. Især hos branchens mange SMV’er er omfanget af manuelt arbejde stort.

Melbu kender fiskeribranchen indgående som mangeårig leverandør af mekanik, maskiner og service. Med sin stærke tilstedeværelse i hele Norge, kan Melbu Systems være der for kunderne og sikre en høj oppetid og en kosteffektiv produktion. BILA A/S har 30 års erfaring med automatisering af fødevareproduktion i hele Nordeuropa, herunder også Norge. Tilsammen tilbyder makkerparret en stærk kombination af en dyb brancheindsigt i fiskeproduktion og en meget bred palet af både automationsteknologier og produktionsudstyr. Det sikrer fiskeproducenterne adgang til at få toptunet deres produktion. Det oplyser Bila i en pressemeddelelse.

”Vi i Melbu Systems AS er meget glade for at have indgået et samarbejde med BILA A/S, det gør os til en endnu mere komplet leverandør, og vi ser frem til mange spændende projekter sammen”, siger Einar Roger Pettersen, CEO i Melbu Systems.

LÆS OGSÅ: Nu melder industrien også om begrænsninger i produktionen

Mens Danmark og Sverige er henholdsvis verdens sjette og femte mest automatiserede land, så ligger Norge på plads 40+ på verdenslisten med en forsigtig vækst, dog fortsat under det globale gennemsnit for robotudbredelse, ifølge International Federation of Robotics.

”Det er ikke svært at få øje på potentialet for at optimere i fiskeproduktionen. Filetteringslinjer kan eksempelvis automatiseres med maskiner og robotter og dermed adressere problemet med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft til de tyndt befolkede egne i Nordnorge. Norges lukkede grænser under corona-epidemien har kun gjort dette problem endnu mere udtalt og givet udfordringer med Norges næststørste eksportvare: Laksen”, siger Morten Pedersen, Sales Manager Norway.

- PBH

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

16.10.2024SCM.dk

Nyt EU-projektet skal fremme remanufacturing

14.10.2024Kardex Danmark

Sponseret

Danfoss øger effektiviteten med Kardex automatisering og robotteknologi

14.10.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi købte den første robot, før vi havde et job til den”

10.10.2024SCM.dk

Investeringsprogram reducerer leveringstider for europæisk-byggede maskiner

09.10.2024SCANLOX ApS

Sponseret

SCANLOX vinder "Årets Projekt"

08.10.2024SCM.dk

FoodTech’s styrke er de personlige møder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online