14.05.2012  |  Branchenyt

Fem visioner for fremtidens logistik

Deutsche Post DHL er på baggrund af et forskerpanel fremkommet med fem bud på logistikkens udfordringer anno 2050. Et fællestræk er, at efterspørgslen på logistik vil stige, men logistikudbyderne står samtidig over for forskelligartede udfordringer.

1. Utæmmet økonomi – snarligt kollaps
Som behovet for logistik vil stige i en verden, der kræver hurtig udveksling af varer mellem forbrugscentre, vil klimaforandringerne og de afledte naturkatastrofer oftere stikke en kæp i hjulet på logistikken og udfordre logistikudbyderne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

2. Mega-effektivitet i mega-storbyer
Et globalt super-grid mellem verdens mega-storbyer vil have behov for gigantiske transportmidler, det gælder både lastbiler, skibe og fly, men også rumfragt. Logistikudbyderne vil skulle stå for al logistik vedrørende mega-storbyernes lufthavne, hospitaler og indkøbscentre.

3. Skræddersyet livsstil
Logistikudbyderne vil skulle organisere hele den fysiske værdikæde i en verden, hvor forbrugerne kan designe deres egne varer i 3D. Det fører til en decentralisering af produktionen, hvor det kun er råmaterialer og data, der distribueres globalt. En stærk regional logistik-kapacitet bliver sammen med et højkvalitets last mile-distributionsnetværk vigtige succeskriterier for logistikfolket.

4. Paralyserende protektionisme
Høje energipriser og dramatisk mangel på ressourcer fører til spændinger, både mellem lande og handelsblokke. Regeringer vil se logistik som et strategisk våben, og logistikudbydere i lande, der ikke indgår i handelsblokkene, vil fungere som mellemled i den internationale handelskurtage.

5. Global modstandskraft – lokal tilpasning
Topprioriteten for logistiksektoren vil være forsyningssikkerhed og en backup-infrastruktur for at sikre pålidelig transport i ustabile og urolige tider. I stedet for komplekse just-in-time leveringer, bliver enorme lagre placeret tæt på producenterne uundværlige buffere.

- JKK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere