26.10.2016  |  Lager & distribution

FedEx Express udvider fransk distributionscenter

FedEx vil investere 200 millioner euro i Pariserlufthavn for at forsøge at forøge efterspørgslen for ekspreslogistik.

FedEx’ datterselskab FedEx Express vil udvide sit distributionscenter i den franske lufthavn Paris-Charles de Gaulle Airport (CDG). Målet er, at distributionsfaciliteterne skal blive en af verdens mest avancerede centraler for ekspreslogistik.

FedEx Express, der er verdens største eksprestransportvirksomhed, forventer at bruge 200 millioner euro på projektet og binde sig til 30 år i lufthavnen.

”Denne investering er en del af virksomhedens netværksekspansionsstrategi, der handler om at skabe mere kapacitet og muliggøre flere forretningsforbindelser i Europa og resten af verden”, siger David Binks, formand for FedEx Express Europe.

”Den strategiske ekspansion i Paris er et eksempel på, hvordan vi i fremtiden vil fortsætte med at foretage investeringer, for at fragte varer hurtigere og mere sikkert over grænser, hvilket betyder mindskede udgifter for vores kunder”, supplerer David Bronczek, formand og adm. direktør for FedEx Express.

Bæredygtig ekspansion
Byggearbejdet skal efter planen begynde i sommeren 2017, og de nye faciliteter skal være færdige og i drift i 2019.

Når arbejdet er færdigt, skal centralen blandt andet have et automatisk sorteringssystem for store pakker. Som led i FedEx’ CSR-politik vil den nye bygning desuden blive certificeret med både HQE og BREEAM, hvilket betyder, at bygningen vil blive bygget af ikke-forurenende materialer og udstyret med LED-belysning.

Læs også: Fedex hæver priserne

FedEx Express har haft aktiviteter i Frankrig siden 1985, og i 1999 blev CDG-lufthavnen virksomhedens europæiske hovedcentral.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere