Fødevarevirksomheder transporterer mad i for varme biler

Hver fjerde fødevarevirksomhed fik bøde eller advarsel, da Fødevarestyrelsen tjekkede bl.a. restauranters, kioskers og bageres kørsel med madvarer. Kølekrævende varer skal transporteres ved højst 5 grader.

Mange kiosker, restauranter og mindre forretninger udsætter fødevarer for høje temperaturer, når de henter varer: 30,5 procent af dem fik bøder eller advarsler, fordi de ikke holdt deres varer under max. 5 grader. Foto: Fødevarestyrelsen.

28.01.2022

SCM.dk

Når en restaurant, kiosk eller bager henter varer eller leverer mad til sine kunder, skal den have styr på både hygiejne og temperaturer for at undgå forurening med bakterier. Men mere end hver tredje virksomhed fulgte ikke reglerne, da Fødevarestyrelsen i sommerhalvåret 2021 gennemførte en stor kontrolkampagne af virksomhedernes afhentning og udbringning af varer.

”Det er bestemt ikke uden risiko, når de mindre virksomheder henter og bringer fødevarer, typisk i private biler, der også bliver brugt til mange andre ting. Ofte kniber det med mulighederne for at køle eller opbevare varerne hygiejnisk korrekt i bilerne, og så udgør transporten en risiko for fødevaresikkerheden”, siger Ulrich Pinstrup, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Under kontrolkampagnen fik 385 restauranter, kiosker, institutionskøkkener og bagere samt måltidskasseleverandører en målrettet kontrol af egne madtransporter. Knap hver fjerde virksomhed (24,7 procent) fik en advarsel eller bøde for at overtræde reglerne.

Det største antal kontroller fandt sted hos fødevarevirksomheder, der selv henter varer hos et grossistsupermarked. I denne gruppe fik 30,5 procent advarsler eller bøder for at overtræde kravet om, at kølekrævende fødevarer skal transporteres ved en temperatur på under 5 grader.

”Vi kan se, at det er nødvendigt at få virksomhederne til at stramme op om madtransporterne. I Fødevarestyrelsen sætter vi ind med øget vejledning, og så vil vi bede brancheorganisationerne medvirke til at skabe større opmærksomhed om madtransporter ude i virksomhederne”, siger Ulrich Pinstrup.

Heldigvis har mange virksomheder godt styr på reglerne. Det gælder bl.a. køkkener, der bringer mad ud til ældre, hvor der er givet meget få sanktioner. 

- KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

04.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar om CBAM

04.02.2025SCM.dk

AI-drevet effektivitet i fokus på LogiMAT 2025

30.01.2025SCM.dk

Formidlingen af komplekse teknologier skal tilpasses de unge for at inspirere

29.01.2025SCM.dk

Ny logistikdirektør fortsætter retning – med finjusteringer

29.01.2025Langebæk A/S

Sponseret

Ny CEO udnævnt for Langebæk Consulting AS, Norge

29.01.2025SCM.dk

Ny lokalitet skal understøtte it-aktørs kæmpesatsning mod nye kunder

28.01.2025SCM.dk

International handel og sociale medier vil sætte et stort aftryk på detailsektoren i 2025

24.01.2025SCM.dk

Fødevarebranchen fokuserer på pris i en urolig verden

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Forretningsudvikling og ledelse

Vil du være med til at styrke din virksomheds beslutningsprocesser, planlægning, styring og drift? Så tilmeld dig kurset Forretningsudvikling og ledelse, som også er et diplommodul, og styrk dine kompetencer inden for organisering, ledelse og strategi.

Dato

28.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

28.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

29.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Få indsigt i læring på flere niveauer og få færdigheder til bedre at kunne fremme kompetenceudvikling og opgaveløsning i virksomheden.

Dato

29.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Anvendt Machine Learning og Big Data

Vil du have kompetencer til at anvende machine learning værktøjer og metoder til dataanalyse og håndtering af store datamængder? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul.

Dato

30.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup