22.10.2018  |  Strategi & ledelse

EU støtter streng CO2-aftale for lastbiler

Europa-Parlamentets miljøudvalg stemmer for lovforslag om hårde CO2-standarder for lastbiler og står nu stærkere i forhandlingerne med Europa-kommissionen.

Størstedelen af medlemmerne i Europa-Parlamentets miljøudvalg har stemt for en aftale om at nedsætte lastbilers kulstof-udslip. I 2025 skal lastbilers CO2-udslip være reduceret med 20 procent og i 2030 skal det være reduceret med 35 procent, sådan lyder lovforslaget.

Læs også: Toyota vil hive CO2 (næsten) helt ud af sin værdikæde

Europa-Kommissionen krævede oprindeligt en reduktion på 15 procent i 2025 og 30 procent i 2030, men dette overgås nu i miljøudvalgets forslag.

Forslaget blev vedtaget med 47 imod 6 stemmer i miljøudvalget.

”Dagens flertal ansvarliggør de store forurenere på vejene for at beskytte klimaet yderligere. Lastbilproducenter burde belønnes for kulstof-neutrale køretøjer”, siger Bas Eickhout, Greens/EFA-ordfører for Europa-Parlamentet og fortsætter:

”Den Europæiske Union skal bevæge sig væk fra den langsomme bane for at blive pionerer for klimabeskyttelse på de trafikerede veje. Det mellemstatslige panel for klimaforandringer har gjort det soleklart, at vi ikke længere har råd til at spilde mere tid med hensyn til klimabeskyttelse”.

Læs også: Regeringen åbner for strammere miljøkrav til lastbiler og varevogne

Medlemmerne af kommissionen skal stemme om forslaget den 12.-15. november.

- SN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere