17.07.2019  |  Branchenyt

EQT opkøber leverandør af cloud-baseret forretningssoftware

EQT’s opkøb af Acumatica baner vejen for en plads i top fem blandt ERP-leverandører af cloud-baserede ERP-løsninger.

IFS har netop offentliggjort, at investeringsfirmaet EQT Partners har underskrevet den endelige aftale om at overtage Acumatica.

Læs også: Kamstrup vælger IFS's ERP-løsning

Acumatica, der er leverandør af cloud-baseret forretningssoftware, overtages af EQT, gennem en investeringsvogn, der er ejet af det samme holdingselskab, som ejer IFS. Sammen udgør IFS og Acumatica et nyt powerhouse på ERP-markedet. For at styrke den nye enhed yderligere, indtræder Jonas Persson fra EQT som formand for begge selskaber.

IFS og Acumatica vil fokusere på industrier som produktion, distribution, byggeri, service og energi. CEO i IFS, Darren Roos, der samtidig indtræder i Acumaticas bestyrelse, kalder den nye enhed for godt nyt for begge virksomheder, for kunderne, partnerne og medarbejderne:

”EQT bringer to virksomheder sammen, som får store fordele af et partnerskab på det voksende marked for cloudbaserede forretningsløsninger. IFS og Acumatica kan høste værdi af hinandens ressourcer, kompetencer og strategier, men vi bevarer hver vores selvstændighed, retning og brand”, siger han og fortsætter:

”Acumaticas cloudbaserede arkitektur og forretning er absolut banebrydende, og det samme gælder deres commitment til deres partnere og kunder. Jeg ser dette som et samarbejde mellem to allierede, der sammen kan dække markedet fra a-z og vinde markedsandele”.

Skal imødekomme stigende kundekrav
Den nye globale enhed er skabt med henblik på at kunne imødekomme et stigende antal kundekrav. IFS og Acumatica anerkender, at virksomheder bliver mere og mere globale, uanset størrelse og branche. For at kunne skalere og konkurrere skal kunderne have adgang til et netværk af ressourcer, der kan understøtte forretningen, uanset hvor de selv, deres forretningspartnere eller kunder måtte befinde sig.

Derfor vil IFS og Acumatica åbne deres netværk af ISV’er, forhandlere, systemintegratorer, tekniske ressourcer og roadmaps for hinanden samt implementere best practices inden for service og support. Begge virksomheder er i gang med at implementere kunstig intelligens og machine learning i deres produktporteføljer og forventer hurtigt at opnå succes på disse områder.

”IFS og Acumatica står begge for kundetilfredshed og valgfrihed, vi leverer begge offentlige, private og hybride cloudløsninger samt moderne licensaftaler og et økosystem af uafhængige softwareleverandører. Acumaticas kundevenlige licensaftaler og partnerprogrammer vil ikke ændre sig, og vores support vil blot blive endnu bedre”, siger CEO i Acumatica, Jon Roskill.

Læs også: Dansker får toppost i forretningssystemgigant

Opkøbet skal nu godkendes af myndighederne. Aftalen forventes endelig godkendt i tredje kvartal i år. Aftalens vilkår er ikke oplyst.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere