22.09.2015

Emballagebranchen er i bedring

Det går langtsomt fremad for den danske emballagebrache trods en skrap global kokurrence og en krise, der har sat sine spor.

Den danske emballagebranche er i vækst igen oven på nogle magre år. Det siger ledende parter på markeder til Finans.dk.

Blandt andet ser de hos fagforeningen 3F, at branchen længe har været i bedring.

”Vores indtryk er, at der er en stabil udvikling i denne del af industrien, mens der andre steder i dansk erhvervsliv er lidt højere fart i væksten. Emballageindustrien har været gennem år med hårdt pres fra udlandet og derfor effektiviseringer”, siger Peter Andersen, forhandlingssekretær i Industrigruppen under 3F til Finans.dk.

Læs også: Nethandlen stiger – emballageproduktionen skal følge med

En anden aktør, der peger på bedringer, er formand for arbejdsgiverorganisationen Emballageindustrien, Ole Møller Hansen. Foruden hans formandsstilling er Ole Møller Hansen også direktør i papemballagevirksomheden Smurfit Kappa. Begge steder ser han, at hemmeligheden bag væksten er fornyelse, konsolidering og nichefokusering.

Læs også: Sydøstasien på vej mod halvdelen af den internationale B2C-handel

”Branchen vil fortsætte konsolideringen. Bølgepap, som vi er en del af, er sikkert endeligt konsolideret her i landet, og vi kan nok ikke blive større. Men den trend kommer i resten af branchen, for at virksomhederne kan håndtere de store kunder. Ellers forsvinder væksten. Men samtidig vil der også være en lang række mindre nicheproducenter tilbage”, vurderer Ole Møller Hansen.

Tal fra Dansk Aktie Analyse viser en moderat vækst i branchen med Gluma Holding, der trods en tilbagegang i omsætningen på 4 procent, fortsat er branchens største. Til gengæld har Brd. Hartmann den største vækst.  

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere