Efteruddannelse klæder mig på til en mere kvalificeret dialog
Diplomuddannelsen giver teoretisk ballast, der sikrer mig en mere kvalificeret dialog med de aktører, jeg samarbejder med i hverdagen. Det fortæller NPI Coordinator Kim Heine Østergaard Høst fra Foss.
Til daglig arbejder Kim Heine Østergaard Høst med at facilitere konstruktivt samarbejder mellem produktudvikling på den ene side og supply chain samt produktion på den anden side. Han har i 2018 valgt at styrke sine kompetencer med Diplomuddannelsen i Operations og Supply Chain Management på DTU.
… jeg har et behov for at få lidt dybere og mere detaljeret indsigt i, hvad der er på spil i samspillet mellem produktdesign og forsyningskæden.
Kim Heine Østergaard Høst
Hans baggrund er en uddannelse som værktøjsmager og en række kurser i ledelse, organisation og økonomi. Og så er det ikke mindst en solid praktisk erfaring med både de mere tekniske aspekter af produktudvikling og de praktiske samt driftsmæssige konsekvenser af produktdesign i fremstillings- og leveringssystemet i en større virksomhed.
”Jeg ved en masse om, hvordan tingene foregår i praksis i både produktudvikling og supply chain, og det er godt. Men jeg har et behov for at få lidt dybere og mere detaljeret indsigt i, hvad der er på spil i samspillet mellem produktdesign og forsyningskæden”, fortæller han og supplerer: ”Det er baggrunden for, at jeg har valgt at deltage i diplomuddannelsen, og efter det første modul er jeg kun blevet bekræftet i, at jeg har valgt rigtigt”.
Faglig dialog på dybt niveau
Kim Heine Østergaard Høst arbejder som så mange andre i mange virksomheder meget på tværs af afdelinger i Foss. Foss er en innovativ virksomhed med meget tekniske produkter, og produktudvikling spiller traditionelt en central rolle i virksomheden.
Supply chain og produktion er de områder af virksomheden, som arbejder med produkterne i praksis, og designet af produkterne har derfor stor indflydelse på deres arbejde og ikke mindst på både omkostningsbillede og værdiskabelse for kunderne.
”Jeg er en del af bindeleddet mellem produktudvikling og supply chain og skal bidrage til, at de to områder taler tættere sammen, så Foss i sidste ende leverer de mest optimale produkter til kunderne og samtidig sikrer et passende lavt omkostningsniveau. Jo dybere og mere detaljeret forståelse for begge fagområder, jeg har, jo bedre kan jeg facilitere samarbejdet mellem produktudviklerne og supply chain folkene. Det er baggrunden for min deltagelse i diplomuddannelsen”, fortæller han.
Han lister nogle konkrete eksempler på udbytter af uddannelsen:
- Dybere forståelse for hvordan MRP-systemet (produktionsplanlægningssystemet) beregner materialeforbruget.
- Detaljeret kendskab til metoder som fx økonomiske indkøbsordrer og Economic Stock optimization (ESO).
- Bedre grundlag for at vurderer hvornår en vare skal lagres på regionale eller centrale distributionscentre/er.
- Dybere indsigt i varesortimentsanalyser og porteføljestyring.
Det fysiske møde
Kim Heine Østergaard Høst sætter pris på, at diplomuddannelsen er baseret på klassisk tavleundervisning én gang om ugen, hvor han ved, at her er der uddannelse på skemaet.
Læs også: Stigende kompleksitet og usikkerhed kræver efteruddannelse i SCM
”Det giver også lejlighed til at møde en masse ligesindede fra andre virksomheder. Det er meget inspirerende at have både formelle og uformelle erfaringsudvekslinger med mine medstuderende, der kommer fra distribution, indkøb, projektledelse, kvalitetsstyring, produktion etc.”, fortæller han.