SCM-medarbejdere og ledere skal lære hele livet

Livslang læring er blevet et mantra for det moderne arbejdsmarked, fordi forandringerne sker så hastigt, så bredt og så dybt. Det gælder også for supply chain og operations, og derfor har DTU lanceret en ny diplomuddannelse målrettet SCM.

DTUs nye diplomuddannelse i SCM foregår i DTUs afdeling i Ballerup. Foto: Thomas Hjort Jensen.

25.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Fagfeltet operations og supply chain fylder rigtig meget i mange virksomheder. Der er mange aktiviteter, mange processer, meget økonomi og mange medarbejdere, som beskæftiger sig med at drifte, produktudvikle, lagre, distribuere, kvalitetssikre, planlægge, indkøbe etc.", fortæller Samuel Brüning Larsen, der er ansvarlig for Diplomuddannelsen i Operations og Supply Chain Management på DTU og fortsætter:

”Mange medarbejdere og ledere indenfor operations og supply chain har ikke en uddannelse indenfor feltet. Dette får de med denne efteruddannelse”.

"Men de medarbejdere og ledere, der har ansvaret for operations og supply chain, er ofte uddannet inden for kemi, byggeri, produktion, software eller noget helt femte, og de har så af mange gode grunde med tiden fået et ansvar inden for operations eller supply chain. De har masser af værdifuld praktisk erfaring, men mangler teoretisk viden om supply chain og operations management”.

Han tilføjer, at helt grundlæggende så er en dygtig medarbejder kendetegnet ved at have det rette mix mellem praktisk erfaring og teoretisk viden.

”Der skal helst være balance mellem erfaring og viden. Den teoretiske viden gør helt enkelt mennesker klogere, fordi det skaber en masse værdifulde refleksioner. Vores markedsundersøgelse viser et behov for teoretisk viden på SCM-feltet, og her passer vores uddannelse som hånd i handske”.

Fakta om uddannelsen:

  • Varighed: 2,5 år.
  • Niveau: Svarer til HD 2. del.
  • Adgangskrav: En uddannelse minimum på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU) og to års relevant erhvervserfaring. Hvis man ikke opfylder disse krav kan man få en ”realkompetencevurdering”, der vurderer om deltagerens samlede erfaring kan sidestilles med adgangskravene.
  • Omfang: Én aften om ugen i Ballerup + forberedelse + et afgangsprojekt i egen virksomhed.
  • Indhold: En række obligatoriske grundmoduler, en række valgfag og et afgangsprojekt.
  • Læringsform: Klasseundervisning med udbredt inddragelse af deltagernes egne erfaring og aktuel praksis.
  • Særkende: Mere teknisk orienteret end HD-uddannelser og mulighed for at prøve metoder af i egen praksis.

Markerer drejning i karrieren
Deltagerne på uddannelsen er erfarne medarbejdere og ledere, der har gennemgået en drejning af karrieren fra at være dygtige specialister i et fagfelt til at blive dygtige ledere eller specialister inden for logistik, planlægning, forecasting, distribution, kvalitetsstyring, koordinering mellem produktudvikling og supply chain, eller noget helt syvende inden for det store felt, vi kan kalde for ”operations og supply chain management”.

”Mange af vores deltagere arbejder i deres hverdag med discipliner og udfordringer, som de ikke oprindeligt er uddannet til at håndtere. De håndterer disse udfordringer i kraft af praktisk erfaring og generelle kompetencer. Deltagerne er netop på denne uddannelse for at gennemføre en struktureret læringsproces, der giver kendskab til den nyeste teori inden for operations og SCM. På den måde er de klædt bedre på til at håndtere udfordringerne i deres aktuelle arbejdsliv”, fortæller Samuel Brüning Larsen og tilføjer:

Læs også: Ny SCM-efteruddannelse satser på forretningsforståelse

”Deltagerne bliver for eksempel klogere på, hvordan produkters opbygning påvirker forsyningskæden, hvordan man designer en supply chain, hvilken betydning kvalitetsstyring har for supply chain og forretning, hvordan lean og procesoptimering kan spille en vigtig supply chain rolle, hvordan man leder projekter inden for tværgående SCM-felter o.s.v.”.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

15.11.2024SCM.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Danish Crown: Sådan løser vi den komplekse opgave med emballagedata

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online