08.09.2020  |  Produktion

Efter REO-PACK køb kan BILA-kunder få komplet automatiseringsløsning

Danmarks største automationshus BILA Group har de seneste år oprustet markant, så virksomheden næsten har kunne tilbyde deres kunder en fuld automatiseringsløsning. Denne oprustning er nu fuldendt ved købet af Danmarks største specialfabrik af strækfoliemaskiner i Mariager. Nu kan kunderne således efter behov vælge logistikprodukter ligesom legoklodser, der kan klikkes sammen i en driftssikker automationsløsning.

REO-PACK blev stiftet i 1988 i Mariager. Siden da er virksomheden blevet den største specialfabrik af strækfoliemaskiner i Danmark. Kundelisten er lang og inkluderer industrisværvægtere som Nestlé, DHL, Rockwool, Carlsberg, Quaker Oats, Velux, Coca Cola, Arla Foods, Salling Group, Haribo, Procter & Gamble, CoRo Food, Pepsico, Glatfelter og Saint Gobain. Nu bliver REO-PACK overtaget af automatiseringsvirksomheden BILA GROUP.  

BILA er Danmarks største automatiseringshus og har i de senere år oprustet markant på logistikautomation, som på mange markeder er underautomatiseret og således har et iøjnefaldende eksportpotentiale. Derfor tilføjer BILA Group nu de to teknologier, automationshuset manglede for at kunne tilbyde et komplet end-of-line produktprogram: Strækfilmviklere og etikettering af de færdige paller.

BILA-kunder vælger i forvejen REO-PACK

”Når vi er ude og automatisere i fremstillingsindustrien, støder vi ofte på REO-PACKs kvalitetsviklere hos kunderne. Internationalt har fødevareindustrien fokus på one stop shopping af modulære produkter til specielt end-of-line. REO-PACKS produktportefølje komplementerer BILA perfekt. Derfor mener vi, at vi har gjort et virkelig godt køb med overtagelsen af REO-PACK; Et køb som vil gavne begge selskabers kunder,” siger Ole Madsen, CEO i BILA Logistics, i en pressemeddelelse.

Læs også: Dematic skal levere forsendelsesautomation til Vectura AS 

BILAs opkøb af REO-PACK åbner oplagte synergigevinster og øget eksport til markeder som England, Tyskland og Benelux-landene, hvor BILA og REO-PACK hver især har lokale afdelinger. I takt med, at de europæiske markedsandele vokser, vil ekspansionen på det amerikanske marked få ekstra fokus.

”40 procent af BILAs salg i dag er eksport. Den andel vil ikke blive mindre og opkøbet er en del af vores vækststrategi om at opnå en milliardomsætning," siger Ole Madsen, CEO i BILA Logistics.

Læs også: Vanetænkning fastholder dårligt arbejdsmiljø i logistikkæden

Driftsikkerhed - ikke bare maskiner

Hemmeligheden bag den globale succes hos REO-PACK er høj kvalitet og lave vedligeholdsomkostninger.

”De allerførste viklere, som vi byggede for 30 år siden, er stadig i drift. Maskine nummer 1 leverede vi til Tvilum Scanbirk, og da de ønskede at bruge nogle af vores nyere maskiner med et lavere folieforbrug, så tog jeg maskinen hjem på vores egen fabrik. Nu står den og vikler vores egne produkter ind. Haribo og andre har i tidens løb hver viklet flere millioner paller med vores viklere i deres fuldautomatiske anlæg. I bund og grund er det driftssikkerhed, vi sælger til vores kunder, ikke bare maskiner,” konstaterer Thorvald Christensen, CEO i REO-PACK.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere