06.12.2016  |  Branchenyt

DHL: Vi er mere forbundet end før finanskrisen

Globaliseringen er stadig stigende og verden er nu otte procent mere forbundet end før finanskrisen, konkluderer analyse fra DHL.

Kurer- og logistikfirmaet DHL har for fjerde gang udgivet sit Global Connectedness Index (GCI) - en rapport, der analyserer globaliseringsniveauet i verden, målt ud fra mængden af handel, kapital, informationsstrømme og mennesker, der krydser landegrænser. 

2016-rapporten viser, at vi nu har nået niveauet fra før finanskrisen - og lidt til. Analyserne konkluderer, at vi i 2015 var blevet otte procent mere forbundne, mere globaliserede, end i 2005. 

"Globalisering har tjent som verdens motor, når det kommer til det seneste halve århundredes fremskridt", siger Frank Appel, adm. direktør i Deutsche Post DHL Group. Han fortsætter: 

Læs også: DHL blandt de bedste danske store arbejdspladser

"GCI-rapporten dokumenterer, at globaliseringen omsider er kommet sig oven på finanskrisen, men også at den samtidig går en usikker fremtid i møde. Det er absolut nødvendigt, at politikere og virksomhedsledere støtter det miljø, hvori globaliseringen kan fortsætte med at blomstre og dermed forbedre indbyggeres liv i hele verden". 

Rapporten viser desuden at Holland er det mest forbundne land i verden. Danmark ligger på en 9. plads.

Læs mere om rapportens resultater her

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere