21.10.2021  |  Branchenyt

DHL opsætter solceller på distributionscentre i Dubai

Med hjælp fra TotalEnergies vil DHL opsætte solcelleparker ved otte af sine distributionscentre i Dubai. Det førte år forventer DHL, at solpanelerne vil levere strøm til 16.000 hjem i de Forenede Arabiske Emirater, samt spare logistikgiganten 6.000 ton udledt CO2.

Kontrakten er underskrevet. Nu skal TotalEnergies opføre solcellepaneler hos DHL i Dubai. Ved at opsætte solceller på otte lokationer, vil panelerne få et omfang på 46.000 kvadratmeter, som vil kunne producere 14,000 MWh om året.

”Med et gennemsnit på 8,7 timers solskin om dagen, så har Dubai klare fordele, når det kommer til solenergi. Det glæder mig, at vi kan bruge dette aktiv til at rykke nærmere vores bæredygtighedsmålsætning”, siger Amadou Diallo, der er CEO DHL Global Forwarding i Mellemøsten og Africa, i en pressemeddelelse.

”Med TotalEnergies får vi en partner, der ikke kun kan hjælpe os md at udvikle brugen af alternative brændstoffer, men også optimere vores overordnede energiforbrug. På den måde kommer vi skridt for skridt tættere på at nå vores ambitiøse mål om at reducere alle vores logistik-relaterede emissioner til nul inden 2050”, fortsætter han.

Læs også: DHL får bygget ny pakketerminal i Kastrup Lufthavn

DHL regner med, at solcellerne i Dubai kan spare koncernen 6.000 ton CO2-udledninger på det første år, ligesom de også vil kunne levere strøm til 16.000 husstande i de Forenede Arabiske Emirater.

Fordi omdrejningspunktet for projektet er bæredygtighed, har både TotalEnergies og DHL fokus på også at minimere CO2-udledningerne i opsætningen af solcellerne. Derfor er 85 procent af materialerne genanvendte, ligesom de bliver produceret på fabrikker, som minimerer mængden af affald, der sendes på lossepladser, til 1 procent.

Samtidig opsætter logistikgiganten også otte ladestandere til eldrevne køretøjer på distributionscentrene.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere