09.06.2021  |  SCM 4.0

DHL firdobler antallet af robotter i deres forsyningskæde

På varehuse og lagre rundt om i verden har logistikgiganten DHL lige nu omkring 500 assisterende plukkerobotter. Inden udgangen af 2022 vil det tal ligge på omkring 2.000 med hjælp fra Locus Robotics.

”Det er særligt vigtigt for os at være i stand til konsekvent at optimere vores forsyningskæder, og assisterende plukkerobotter er meget effektive i det henseende”, forklarer Markus Voss, der er Global CIO & COO hos DHL Supply Chain i en pressemeddelelse.

Virksomheden har valgt at investere stort i automatiseringen af deres interne logistik ved at underskrive en millionkontrakt med Locus Robotics, der skal levere omkring 1.500 robotter til DHL indenfor det næste halvandet år.

”Indtil videre har vi allerede mere end 500 robotter til at hjælpe os på vores varehuse i USA, Europa og Storbritannien. Ved udgangen af 2021 vil endnu 500 blive tilføjet til de mere end 20 lokationer”, tilføjer Markus Voss.  

Læs også: Afstandskrav øger efterspørgsel efter lagerautomation

Derudover kigger DHL på flere lokationer, som kommer til at tage de samarbejdende robotter til sig i løbet af 2022. Plukkerobotterne nedbringer nemlig både tiden brugt på at finde varerne i varehuset og øger dermed effektiviteten, samtidig med at de aflaster medarbejderne fysisk.

Øget e-handel betyder øget automation

Særligt én udvikling indenfor logistik sætter skub i behovet for robot-kollegaer. Det er den øgede nethandel. Det voksende antal pakker, som distributører som DHL skal håndtere, øger presset på medarbejderne.  

Ved hjælp af de samarbejdende robotter kan DHL bedre møde kunders forventninger, samt hurtigt opskalere i de travleste perioder. Robotten bliver integreret ind i varehuset gennem DHL’s Robotics Hub, ligesom den kan beregne de mest effektive ruter rundt i bygningen.

”Den kollaborative plukketeknologi har tydeligt bevist, både hvor pålidelig og effektiv den er på et moderne lager”, afslutter Markus Voss.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere