09.02.2022  |  IT

Descartes platform effektiviserer Axfoodkoncernens transporter

Nu er der fuld gang i implementeringen af Descartes platform for Transportation Management (TMS) hos dagligvarekoncernen Axfood. Implementeringen af den nye platform betyder bedre optimering af alle indgående og udgående vareflow i koncernen. 

Axfoods indkøb og logistikselskaber, Dagab, har ansvaret for alle koncernens transporter og er dermed primær modtager af Descartes platform. Løsningen skal anvendes til levering fra leverandører, levering til Axfoods egne butikker og grossistkunder, samt hjemmelevering. 

”I et enkelt system vil Axfood kunne træffe optimale valg mellem egne/indlejede køretøjer og eksterne transportaktører, optimere ruter for forkortelse af kørestrækninger og automatisk vælge transportvirksomheder baseret på omkostninger og servicegrad. Desuden udfører og overvåger det operationelt transporter til slutdestination, adviserer kunder om kommende levering og udfører elektronisk leveringsbekræftelse via en mobilapp”, siger Senior Account Executive hos Descartes, Dan Hellström.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Transportchef hos Dagab, Helena Blom, kommenterer selv valget af Descartes således:  

”For os var det vigtigt at finde en partner, der kunne løse alle de forskellige strømme i en enkelt platform. – Et system der føltes moderne til det moderne logistikcenter, vi bygger. Descartes var i stand til at levere det. Desuden vil platformen være en vigtig brik i puslespillet, for at vi kan klare vores bæredygtighedsambitioner. Med bedre udnyttelse af køretøjer og optimerede ruter, dvs. bedre opfyldningsgrad og færre kørte km totalt, giver det et positivt resultat på virksomhedens omkostninger og ikke mindst miljøpåvirkning”.

Efter det første pilotprojekt i Göteborg i efteråret 2020 er Dagab nu i gang med en intensiv udrulning af transportstyringsløsningen til Axfoods øvrige regioner, og målet er at være færdige, når virksomhedens nye logistikcenter i Bålsta tages i drift. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere