01.02.2022  |  Branchenyt

Der var rift om dansk teknologi til logistik i 2021

Mobile Industrial Robots trodsede industriens mange udfordringer i 2021 og overvandt både komponentmangel og coronarestriktioner. Med en vækst på 42 procent i årsomsætning i 2021 fasttømrede MiR sin position som en af logistik- og robotbranchens førende aktører.

MiR afsluttede år 2021 i overlegen stil, da robotvirksomheden fik en rekordmåned i december, hvor der blev solgt næsten 300 robotter, hvilket er flere end nogensinde før. Samlet set øgede MiR omsætningen med 42 procent i forhold til 2020, hvilket primært bestod af salg til eksportmarkederne, og det bringer volumenmæssigt den relativt unge virksomheds forretning op på et niveau blandt Danmarks største virksomheder.

”På trods af generel mangel på komponenter præsterede vi markant vækst i 2021. Derudover går vi ind i 2022 med meget i ordrebogen og høje forventninger om fortsat vækst. Vores kunder anerkender virkelig værdien af vores brugervenlige, driftssikre autonome mobile robotter (AMR), og det er en klar positiv tendens, at kunderne køber et stadigt større antal robotter til samme lokation”, siger Søren E. Nielsen, CEO i MiR. 

Flere brancher opdager mobile robotter

Lige siden MiR lancerede sin første robot i 2015 har produkterne har stor appel især til bilindustrien og elektronikindustrien samt store multinationale kunder. Her fylder kunderne fortsat meget. Den af MiRs kunder, der købte allerflest mest logistik-teknologi i 2021, var Toyota.

Men MiR mærker desuden et voksende marked for optimering og automatisering af intern transport inden for både logistiksektoren og i branchen for forbrugsvarer. Det skyldes ikke mindst producentens nye robotmodeller. 

Læs også: MiR og Logitrans går sammen om at udvikle autonome palleløftere

”Vi lancerede i 2021 vores nye generation af endnu stærkere AMR’er MiR600og MiR1350, og de har helt klart udvidet vores marked, fordi de blandt andet kan køre i flere miljøer og transportere tungere emner. Det samme kan siges om den nye MiR250 Hook som især er et produkt, som logistiksektoren har ventet på til effektiv transport af deres mange transportvogne”, lyder det fra MiRs topchef. 

Effektiv flådestyring er afgørende

Autonom transport er en stærk trend globalt. Det betyder også, at indkøbere af teknologi har fået øget fokus på et smidigt samspil mellem forskellige selvkørende teknologier.

”Hvis vi kigger på projekterne i vores ordrebog, så relaterer de sig rigtig meget til hele vores løsning; herunder vores flådestyringssoftwaren MiRFleet. Vores kunder er optagede af, at de effektivt kan bruge mange mobile robotter samtidig. De stiller høje krav til brugervenlighed, navigation, skalerbarhed og sikkerhed”, siger Søren E. Nielsen.  

Han vil i løbet af 2022 kunne se frem til at få cirka 50 flere kolleger i ind- og udland, og sideløbende vil MiR udvide med flere lokaler i Odense for at kunne rumme de mange nye medarbejdere. Virksomhedens hovedkontor vil på sigt blive samlet i den kommende Cobot Hub, som opføres i løbet af de kommende år i samarbejde med en af robotindustriens andre sværvægtere Universal Robots. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere