MiR og Logitrans går sammen om at udvikle autonome palleløftere

Med MiRs ekspertise inden for autonome mobile robotter og på Logitrans' dybe domæneviden inden for manuel materialehåndtering vil de to virksomheder nu udvikle autonome palleløftere. Formålet at er imødekomme et ønske fra industri- og logistikbranchen om automatiseret løft og flyt af paller fra gulv til gulv.

MiRs nuværende robotsortiment spænder fra en MiR100 til en MiR1350 robot med en løftekapacitet på 1350 kilo. Her automatiserer MiR intern transport hos Whirlpool. Foto: Mobile Industrial Robots.

14.12.2021

SCM.dk

Der er konstant mere end fire milliarder træpaller i brug alene her i Europa, ifølge European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers. De to danske virksomheder MiR og Logitrans udvikler nu sammen en ny produktserie af selvkørende førerløse robotter, der er designet til intern transport af netop paller: AMR med indbygget palleløfter. 

Virksomhederne er netop blevet enige om at udvikle en serie af autonome palleløftere, der skal supplere MiR’s nuværende mobile robotter, som ikke kan samle paller op, som står på gulvet, men anvender stationer, som robotterne kan køre ind under for at aflevere eller hente paller.

Læs også: Amerikanske Guardian Industries vil opskalere med robotter fra MiR

Netop gulv-til-gulv flytning af paller er et stort ønske fra MiRs kunder. Logitrans mærker også en øget efterspørgsel på automatisering af bemandet palleflytning. Parterne har derfor indgået et strategisk samarbejde, hvor de vil kombinere MiRs autonome navigations- og softwarefunktioner med funktionaliteten fra ​​Logitrans manuelle elektriske palleløftere.

MiR og Logitrans planlægger at lave både en fuldautomatisk og en semi-automatisk autonom palleløfter for at udfylde forskellige behov i logistikprocesserne.

Stærk synergi mellem udviklingsafdelingerne

Samarbejdet gør både MiR og Logitrans i stand til at imødekomme eksisterende kunders krav samtidig med, at det skaber mange nye forretningsmuligheder i et marked med stort potentiale.

"Kombinationen af ​​vores softwarekompetencer med Logitrans’ hardwareviden vil hjælpe os med hurtigt at være klar med denne løsning, så vi kan hjælpe vores kunder med at optimere hele vejen gennem deres værdikæde”, siger Søren E. Nielsen, som er adm. direktør. i MiR. 

Læs også: Flyvende start på 2021: MiR øgede omsætningen med 55 procent

Synergi-gevinsterne er også soleklare hos Logitrans’ ledelse:

”Markedet for pallehåndtering bevæger sig mod automatisering. At være i stand til at automatisere vores produkter vil hjælpe os med at fastholde vores stærk markedsposition. Vi har ikke de interne ressourcer til at udvikle denne type produkter, så samarbejdet med MiR er et godt match for os”, siger Gitte Kirkegaard adm. direktør i Logitrans.  

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online