14.12.2021  |  SCM 4.0

MiR og Logitrans går sammen om at udvikle autonome palleløftere

Med MiRs ekspertise inden for autonome mobile robotter og på Logitrans' dybe domæneviden inden for manuel materialehåndtering vil de to virksomheder nu udvikle autonome palleløftere. Formålet at er imødekomme et ønske fra industri- og logistikbranchen om automatiseret løft og flyt af paller fra gulv til gulv.

Der er konstant mere end fire milliarder træpaller i brug alene her i Europa, ifølge European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers. De to danske virksomheder MiR og Logitrans udvikler nu sammen en ny produktserie af selvkørende førerløse robotter, der er designet til intern transport af netop paller: AMR med indbygget palleløfter. 

Virksomhederne er netop blevet enige om at udvikle en serie af autonome palleløftere, der skal supplere MiR’s nuværende mobile robotter, som ikke kan samle paller op, som står på gulvet, men anvender stationer, som robotterne kan køre ind under for at aflevere eller hente paller.

Læs også: Amerikanske Guardian Industries vil opskalere med robotter fra MiR

Netop gulv-til-gulv flytning af paller er et stort ønske fra MiRs kunder. Logitrans mærker også en øget efterspørgsel på automatisering af bemandet palleflytning. Parterne har derfor indgået et strategisk samarbejde, hvor de vil kombinere MiRs autonome navigations- og softwarefunktioner med funktionaliteten fra ​​Logitrans manuelle elektriske palleløftere.

MiR og Logitrans planlægger at lave både en fuldautomatisk og en semi-automatisk autonom palleløfter for at udfylde forskellige behov i logistikprocesserne.

Stærk synergi mellem udviklingsafdelingerne

Samarbejdet gør både MiR og Logitrans i stand til at imødekomme eksisterende kunders krav samtidig med, at det skaber mange nye forretningsmuligheder i et marked med stort potentiale.

"Kombinationen af ​​vores softwarekompetencer med Logitrans’ hardwareviden vil hjælpe os med hurtigt at være klar med denne løsning, så vi kan hjælpe vores kunder med at optimere hele vejen gennem deres værdikæde”, siger Søren E. Nielsen, som er adm. direktør. i MiR. 

Læs også: Flyvende start på 2021: MiR øgede omsætningen med 55 procent

Synergi-gevinsterne er også soleklare hos Logitrans’ ledelse:

”Markedet for pallehåndtering bevæger sig mod automatisering. At være i stand til at automatisere vores produkter vil hjælpe os med at fastholde vores stærk markedsposition. Vi har ikke de interne ressourcer til at udvikle denne type produkter, så samarbejdet med MiR er et godt match for os”, siger Gitte Kirkegaard adm. direktør i Logitrans.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere