04.06.2021  |  Branchenyt

Amerikanske Guardian Industries vil opskalere med robotter fra MiR

Trods stigende konkurrence på det globale marked for mobile robotter, faldt valget på de danske MiR-robotter fra Odense, da den multinationale industrikoncern, Guardian Industries, skulle bruge logistikløsning til sine fabrikker. Det er således noget af forretningsmæssig triumf og blåstempling, den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots.

”Vi har indgået denne strategiske aftale med MiR, fordi de har kapaciteten og en omfattende viden til at understøtte os i at strømline og optimere vores logistiske aktiviteter. MiR tilbyder fleksible automatiseringsløsninger, der kan skræddersys, så de adresserer vores aktuelle og kommende driftsbehov. Vi indfører denne teknologi på flere af vores lokationer, fordi vi ser MiR som en langsigtet partner, der har erfaringen og kapaciteten til at understøtte os i at opnå vores produktivitetsmål”, siger Antonio Blanco, Global Category Manager hos Guardian Industries om de to virksomheders nye aftale i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem MiR og Guardian Industries startede i 2020, da Guardian testede forskellige løsninger til automatisering af intern transport med det formål at optimere produktiviteten og de interne arbejdsgange. Guardians valgte at tage de danske MiR-robotter i brug som pilotprojekter på to lokationer i USA.

Læs også: TinyMobileRobots’ styrket bestyrelse skal sætte skub i vækst

Succesen med disse pilotprojekter har mundet ud i en aftale mellem Koch Industries og MiR om at undersøge teknologiens potentiale for Guardian Industries og Koch Industries globalt, da Guardian har tænkt sig at opskalere brugen af teknologien i hele organisationen.

“Vi vil indføre robotterne på flere fabrikker med forskellige opsætninger og produkter, så det er vigtigt for os at have en logistisk løsning, der kan passe ind i alle slags miljøer og let tilpasses til nye opgaver – og det er præcist, hvad MiR tilbyder,” forklarer Material Handling Engineering Manager Peter Westrick.

Skulderklap til dansk robotindustri

De seneste tal fra MiR viser, hvordan Guardian Industries og Koch Industries ikke er de eneste virksomheder, der ønsker at optimere de interne transportflows. Mobile Industrial Robots har for nylig rapporteret en 55 % forøgelse i AMR-salget i det første kvartal af 2021, hvilket gør det til det bedste første kvartal for MiR nogensinde.

“Vi er glade for at indlede dette samarbejde og bidrage til Guardians produktivitetsmål ved at implementere vores fleksible, kollaborative og sikre mobile robotter,” Christian Clausen, Sales Director, MiR, og fortsætter:

“Generelt ser vi et stort potentiale på tværs af industrier for at optimere de interne logistiske arbejdsgange, lige fra indgående og udgående logistik til materialehåndtering på fabrikker, og vores industrielle robotter kan implementeres umiddelbart i disse forskellige arbejdsgange”.

Lægs også: Flyvende start på 2021: MiR øgede omsætningen med 55 procent

Ifølge MiRs President, Søren E. Nielsen, er netop store internationale kunder som Koch Industries bærende for MiR’s vækst og stærkt medvirkende til selskabets gode start på 2021.

I Danmark vækker aftalen stolthed over kvaliteten generelt af dansk robotteknologi.

"At USA’s næststørste privatejede virksomhed, Koch Industries, vælger danske robotter, er et stærkt signal om, at Danmark fortsat er i det globale førerfelt inden for samarbejdende robotteknologier. Nyttevirkningen af mobile platforme er ved at blive bredt anerkendt nu, og aftalen, som MiR har landet, er et kæmpe skulderklap til den danske robotbranche og til dansk robotudvikling som sådan. Jeg tror på, at det giver rygstøtte til hele den danske robotindustri, når industrigiganter på den måde kvalitetsstempler dansk robotteknologi," siger Lars Dalgaard Sektionsleder i Teknologisk Institut.

Mobile Industrial Robots har et globalt distributionsnetværk i 58 lande og lokale kontorer i Odense, New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo og Shanghai. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere