04.06.2020  |  Innovation

Den sidste overraskelse i Kinderægget: Nu får Bring solceller på logistikcenteret i Greve

I samarbejde med logistikvirksomheden Bring opfører Logicenters nu et 1.950 kvadratmeter stort solcelleanlæg på taget af sit nye logistikcenter ved Greve. Solcellerne forventes at producere omkring 300.000 kWh energi om året.

For godt et år siden blev det første spadestik taget til Logicenters cross docking-anlæg i Greve syd for København, og knap er det næsten 14.000 kvadratmeter store anlæg færdigt, før ejendommens miljøprofil bliver styrket. 

Sammen med den nye lejer af logistikcenteret, Bring, vil entreprenøren Logicenters udstyre taget med solceller. I alt kommer solcellerne til at dække et tagareal på 1.950 kvadratmeter og forventes at levere omkring 300.000 kWh energi årligt svarende til 66 parcelhuses årlige forbrug.

Læs også: Brings nye logistikcenter er lidt som et Kinderæg

”Klimainvesteringer er et uhyre vigtigt aspekt for os, og vi stræber efter at ligge i front i forhold til at opføre bæredygtige logistikejendomme. Derfor er vi stolte over at installere et stort solcelleanlæg på vores ejendom i Greve. Vi er samtidig glade for, at Bring deler vores bæredygtighedsambitioner og ser frem til at foretage denne investering sammen”, siger Matthias Kettelhoit, der er direktør for Logicenters.

Sammen om de bæredygtige ambitioner
Sidste år blev Logicenters gennem ejeren NREP optaget i RE100 - en global koalition af virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet. Samtidig blev der foretaget energianalyser af et større antal af Logicenters' ejendomme, som viste, at det er muligt at reducere energiomkostningerne med op mod en tredjedel ved at strømline energiforbruget i ejendommene.

Foruden solcellerne, som er det bæredygtige element i Brings logistiske Kinderæg, vil virksomheden også investere i elektriske køretøjer til transport.

Læs også: Nu leverer Bring til Nærboks

”Bring har ambitiøse miljømål, hvor vi som logistikvirksomhed arbejder på at være fossilfri i alle vores aktiviteter inden 2025. I dette arbejde var det naturligt at samarbejde med Logicenters om at installere Brings største solcelleanlæg til dato. Anlægget vil gøre det muligt for os at køre transporter på direkte solenergi, da vi samtidig investerer i elbiler i vores distributionsnetværk”, siger Jonas Olsson, ejendomschef hos Bring i Danmark.

Solcellerne på logistikcenterets tag monteres af Better Energy, hvor anlægget forventes at stå klar i tredje kvartal af 2020.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere