De danske erhvervshavne holder fast i den grønne vision
En ny rapport fra Danske Havne tager pulsen på havnesektoren, hvor særligt grøn omstilling stadig er i højsædet på trods af coronakrisen. "Vi er i førersædet i Europa", mener organisationens direktør, Tine Kirk Pedersen.
Brancheorganisationen Danske Havne har netop offentliggjort rapporten ‘Danske Erhvervshavne 2020’, der tager temperaturen på sektoren, som den ser ud nu og ser fremad i forhold til, hvor den bevæger sig hen frem mod 2030.
Og det ser ud til, at de danske havne har det godt, med flere, der i stigende grad specialiserer sig, og indretter sig, så de lever i større harmoni med de byer, de befinder sig i.
Rapporten offentliggøres normalt i forbindelse med en anlagt havnekonference, der afholdes hvert andet år og som i 2020 skulle være holdt i april måned i Aalborg.
Konferencen blev dog – som så meget andet i det danske samfund – aflyst på grund af coronakrisen.
Læs også: 10 nordiske havne i ny bæredygtighedsalliance
Men det har tilsyneladende ikke betydet, at den grønne omstilling i de danske havne er aflyst, hvor ambitionen er at være helt i front på området.
Danske Havne er med i to af regeringens klimapartnerskaber og byder ind med en bæredygtig vision, der baserer sig på FN’s 17 verdensmål og blandt andet opstiller konkrete målsætninger om at blive CO2-neutrale senest i 2030.
”Med den her vision har Danske Havne sat sig i førersædet i Europa når det gælder den grønne omstilling. Intet andet sted har den samlede havnesektor forpligtet sig på konkrete målsætninger, som man vil måle sig på og opnå. Det synes jeg godt vi kan være stolte af”, siger direktør for Danske Havne, Tine Kirk Pedersen.
- HCL