08.11.2018  |  Lager & distribution

Danskerne foretrækker at hente deres pakker i butikkerne

De danske forbrugere vælger i stigende grad at hente deres netkøb i kiosker og pakkeshops i stedet for at få dem bragt hjem. Men den tendens vender snart, lyder det fra leverandørerne.

Butikker rundt omkring i landet bugner med danskernes netkøb. De danske forbrugere vælger nemlig oftere og oftere at få leveret deres pakker i pakkeshops, kiosker og lign. fremfor derhjemme. Det viser en ny undersøgelse fra e-handelsanalysevirksomheden FDIH.

Læs også: Digitale services og hurtig levering styrker Ikeas vækst

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er første gang at danskernes foretrukne leveringsadresse ikke er hjemmet, fortæller adm. direktør i FDIH Niels Ralund:

”De sidste år har vi set tendensen. Levering i pakkeshops bliver mere populært og levering til hjemmeadressen falder tilsvarende. I år krydser de to så, og postbuddet er slået af levering i pakkeshops”, siger han.

Udvikling vender igen
Selvom de fleste forbrugere går ned i kiosken for at hente deres pakker, er det ikke ensbetydende med, at de foretrækker det, forklarer Niels Ralund

”Det vigtigste for kunderne er, at det er nemt, og hjemmelevering er – når det fungerer – nemt. Men hvis man oplever, at det ikke fungerer, og man alligevel skal ned og hente pakken i en kiosk, så vælger man den løsning i første omgang – også selvom de fleste foretrækker, at pakken bliver leveret lige til døren”, siger han.

Leverandørende arbejder lige nu på flere løsninger, der skal gøre pakkeleveringen nemmere for danskerne, og det vil få udviklingen til at vende igen, mener Niels Ralund.

”I takt med at leverandørerne skruer op for fleksibiliteten og tilbyder bedre løsninger, så tror jeg, at flere kunder vil vælge levering til hjemmet igen. Vi ser eksempelvis, at flere netbutikker i samarbejde med blandt andre DAO365 og Burd begynder at tilbyde samme-dags-levering og levering i bestemte tidsintervaller, så kunderne er sikre på, at de faktisk får pakken, når de er hjemme”, lyder meldingen fra den adm. direktør.

Læs også: Starship robotter skal gøre pakkelevering sikker og fleksibel for kunderne

Der vil stadig være behov for pakkeshops i fremtiden, men i takt med at logistikvirksomhederne bliver mere stabile, vil folk være mere bekvemmelige med hjemmelevering igen, forklarer Niels Ralund.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere