19.05.2022  |  Lager & distribution

Danmarks største solcelleanlæg på vej i Taulov Dry Port

Taulov Dry Ports kæmpemæssige lager- og logistikbygninger bliver snart udnyttet til et fuldskala solcelleanlæg. Tagfladerne på i alt 200.000 m2 udbygges med et solcelleanlæg svarende til det årlige elforbrug i 4.200 parcelhuse.

Hos Taulov Dry Port vil man nu udnytte lagerhallernes kæmpemæssige tagflader til at indfri sine bæredygtighedsambitioner og til produktion af grøn energi.

Det kommer til at ske sammen med de to joint-venture partnere PFA Pension og ADP A/S og energiselskabet TOWII Renewables, der vil stå for udbygningen og driften af anlægget, mens Taulov Dry Port kan tilbyde deres lejere et bæredygtigt og attraktivt lejekoncept med grøn strøm.

”Med vores on-site PPA-model kan vi sikre, at ejerskabet af tagbaserede solcelleanlæg forbliver ved TOWII, så bygningsejeren kan fokusere på sin kerneforretning og samtidig få bæredygtig energi”, siger projektudvikler hos TOWII Renewables, Thomas Platz Eskildsen.

Læs også: Dustin tager del i svensk storsatsning på solenergi: ”Vi vil nå nul klimapåvirkning i 2030”

Det første projekt bliver etablering af ét af Danmarks største fuldskala solcelleanlæg på 45.000 m2, som opføres på tagfladerne af det igangsatte byggeri på 60.000 m2 lager- og logistikejendomme i Taulov. Solcelleanlægget vil få en produktionskapacitet svarende til det årlige elforbrug i 1.300 parcelhuse.

Med flere store etaper af lager- og logistikejendomme på tegnebrættet er potentialet enormt, og det første solcelleanlæg er et væsentligt skridt på vejen til at realisere det store klimamæssige potentiale i at etablere solceller på de kæmpemæssige tagflader.

Behovet for at udnytte strøm og vind til at reducere samfundets klimamæssige aftryk har aldrig været større, så derfor forventer Taulov Dry Port en stor kommerciel interesse i markedet for klimavenlige løsninger.

Læs også: Den sidste overraskelse i Kinderægget: Nu får Bring solceller på logistikcenteret i Greve

”Vores kunders klimaambitioner er lige så høje som vores, og vi har derfor brugt en del tid på at sikre en kommerciel løsning således, at vi kan tilbyde et attraktivt produkt til vores lejere”, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port A/S.

Det banebrydende i projektet er ikke kun, at PFA’s lejere i Taulov Dry Port vil blive forsynet 100 procent af grøn energi. Det fuldt udbyggede solcelleanlæg vil også kunne producere grøn strøm til at dække el-forbruget i driften af kraner og andet materielt på Fredericia Havn samtidig med, at anlægget kan blive energikilde til områdets mange virksomheder, hvor behovet for grøn strøm er stærkt stigende.

”Vi starter med et konkret projekt på en ejendom, som færdigbygges indenfor et år og vil parallelt med det se på muligheden for at skalere yderligere. Aftalen understøtter i øvrigt målsætningen om, at den danske ejendomsportefølje frem mod 2024 reducerer klimaaftrykket med 29 procent, hvilket sker som en del af vores tilslutning til Net-Zero Asset Owner Alliance”, siger Mikael Fogemann, der er Executive Director for Nordic Real Estate ved PFA Pension.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere