02.12.2021  |  Sourcing

Dustin tager del i svensk storsatsning på solenergi: ”Vi vil nå nul klimapåvirkning i 2030”

Et 2.400 kvadratmeter stort nyt solcelleanlæg skal hjælpe IT-virksomheden Dustin med at nå sine 2030 mål om ingen klimapåvirkning i værdikæden. Anlægget bliver samtidig en del af den hidtidig største solcellepark i hele Sverige.

Dustin, der er en onlinebaseret IT-partner til virksomheder i Norden og Benelux, har nu installeret et solcelleanlæg på taget af sit centrallager uden for Stockholm. Lageret betjener hele det nordiske marked, og med sine seneste klimatiltag forventer Dustin at spare 30 procent af sit elindkøb.

”På den måde bidrager vi til, at der produceres ny grøn elektricitet. Dette er et vigtigt skridt frem mod vores bæredygtighedsmål om at have nul klimapåvirkning i værdikæden i 2030”, siger Henrik Lampa, der er bæredygtighedschef hos Dustin i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: DHL opsætter solceller på distributionscentre i Dubai

Solcelleanlægget er blevet sat op i samarbejde med ejendomsejeren Logicenters og Swede Energy, der har stået for installationen. Men det er ikke de eneste samarbejdspartnere, Dustin har haft. Dustin er også en del af Axel Johnson-koncernens kæmpesatsning, hvor Sveriges største solcellepark bliver bygget. Den vil fordoble af landets bestand af solcelleparker.

Dustin vil gå i klimanul ved at være klimaintelligent

Udover solcelleanlægget har Dustin også fået installeret nye, moderne og intelligente LED-armaturer i den 20.000 kvadratmeter store produktionshal.

Dermed er alle de gamle belysningsarmaturer blevet udskiftet for det mere klimaintelligente alternativ.

"Vi arbejder løbende på at gøre lageret endnu mere klimaintelligent og at reducere emissionerne inden for de områder, vi kan påvirke i vores værdikæde”, siger Henrik Lampa.

De nye LED-armaturer vil reducere elforbruget med 30 procent, mener han, som igen smitter positivt af på både klimaregnskabet og elregningen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere