22.09.2021  |  Strategi & ledelse

Cybertruslen stiger mod transportsektoren

Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen fra cyberspionage mod transportsektoren er steget fra HØJ til MEGET HØJ. Det er især mod luftfragt og danske havne at truslen er rettet.

Center for Cybersikkerhed melder, at der inden for de seneste år har været en forøget cyberspionageaktivitet rettet mod transportsektoren – både i Danmark og i udlandet. Truslen er dog ikke ens for hele transportsektoren. Hvor truslen mod jernbanesektoren forbliver HØJ, ifølge CFCS, så stiger den til MEGET HØJ for luftfart samt de danske havne.

Spionage mod transportsektoren kan være motiveret af sikkerhedspolitiske interesser. I det omfang at dele af transportsektoren støtter dansk forsvar eller andre landes militær, eksempelvis transport af militært personel til missioner i udlandet eller militær brug af civile trafikknudepunkter såsom lufthavne og havne, kan det også have fremmede staters interesse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Bredt politisk flertal styrker dansk cyberforsvar

Indhentning af information om transportsektoren, som er en del af dansk kritisk infrastruktur, kan desuden benyttes i forberedelsen af destruktive cyberangreb eller fysiske angreb rettet mod sektoren.

Luftfartsektoren er særligt udsat for truslen fra cyberspionage. Fremmede stater har udført angreb mod forskellige typer organisationer inden for luftfarten. Det er meget sandsynligt, at den danske luftfartsektor også vil blive ramt af kompromitteringsforsøg inden for to år.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere