Bredt politisk flertal styrker dansk cyberforsvar

Cybertruslen udvikler sig enormt hurtigt og alvorligt i disse år. Derfor skal der frem mod 2023 investeres 500 millioner kroner i Danmarks evne til at opdage, advare om og beskytte mod cyberangreb – samt til øget rådgivning og støtte. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet.

Blandt hovedpunkterne i aftalen nævner partierne blandt andet, at der skal afsættes 100 millioner kroner til bedre rådgivning af myndigheder og virksomheder og en udbygning af samarbejdet med de samfundskritiske sektorer. Arkivfoto.

23.07.2021

SCM.dk

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgået en aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar. En vigtig aftale som IT-Branchen er godt tilfreds med.

”Aftalen tager fat præcis der, hvor vi har brug for, at der kommer en indsats. Nu kan vi gå fra blot at ærgre os over et nyt hackerangreb, og til at vi er mere på forkant og kan styrke danske virksomheders it-sikkerhed”, siger Bjarke Alling, formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Blandt hovedpunkterne i aftalen nævner partierne blandt andet, at der skal afsættes 100 millioner kroner til bedre rådgivning af myndigheder og virksomheder og en udbygning af samarbejdet med de samfundskritiske sektorer. Noget som IT-Branchen har efterspurgt i lang tid.

Læs også: Hacker-sikre oliefiltre er lige om hjørnet for dansk industri

”I dag ved virksomhederne ikke, hvor de skal henvende sig, eller hvad de kan få hjælp til. De bliver overladt til sig selv, hvilket gør dem til oplagte mål for it-kriminelle, da mange virksomhederne slet ikke har kompetencerne til at kunne løfte it-sikkerheden godt nok. Så det er et vigtigt tiltag partierne kommer med her”, udtaler Bjarke Alling.

Både civil og forsvarsmæssig nytte

Den politiske aftale lægger desuden vægt på, at der skal investeres i uddannelses- og cyberarbejdspladser i både Øst- og Vestdanmark, og at disse skal have både civil og forsvarsmæssig nytte.

”Det er et væsentligt signal, at man med aftalen sætter yderligere fokus på uddannelse, forskning og videndeling. Cyberangrebene forsvinder ikke i morgen, men vil tværtimod stige i både antal og professionalisme. Så der er brug for, at vi hele tiden dygtiggør os på dette område”, fortæller Bjarke Alling.

For at kunne styrke CFCS’ indsats over for især den private sektor, igangsættes der også en analyse af CFCS’ forankring, herunder fordele og ulemper ved at lægge en del af virksomhedsindsatsen i en civil enhed på Forsvarsministeriets område.

Læs også: Nu gennemfører RS Components en gennemgribende digital transformation

”Det er fint med en evaluering af CFCS, og det giver god mening at kigge på den bedste forankring af nye virksomhedsrettede initiativer. Men pas nu på ikke at stække den ressource som CFCS er blevet. Vi har brug for begge ting”, slutter Bjarke Alling.

I aftalen er der også lagt op til, at der i det næste forsvarsforlig ligeledes skal finde midler til cybersikkerhed. Også dette er IT-Branchen tilfredse med, da det viser, at man også politisk forstår vigtigheden af cybersikkerhed. Vi er langt fra i mål endnu, men på rette vej med den nye aftale.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online