12.08.2020  |  Strategi & ledelse

Covid-19 krisen har ramt virksomheder hårdt på forsyningssiden

Lokal sourcing, bedre planlægning og større lid til tredjepartslogistik kommer til at være de helt store forsyningskædestrategier i kølvandet på covid-19. Det kan en ny rapport konkludere.

Globale virksomheder i logistikbranchen har fået et gevaldigt rap over nallerne af coronakrisen. Læringer, der til gengæld har skabt grobund for udviklingen af strategier, som bedre kan modkæmpe dette i fremtiden, viser rapporten ”Covid-19: The Future of Supply Chain” af dataselskabet Resilience 360, DHL og Business Continuity Institute.

Rapporten afdækker 350 fremstillingsvirksomheder og detailhandlere i Amerika, Europa, Asien samt Mellemøsten, der blandt andet fortæller, at særligt forsyningssiden af forretningsaktiviteterne er blevet ramt af coronakrisen.

Læs også: Læringer fra COVID-19 krisen for lagerstyring og pakkelogistik

Fremadrettet vil 57 procent derfor fokusere på en diversificering af leverandørgrundlaget, to-tredjedele vil begynde at source lokalt og 12 procent vil øge samarbejdet med udbydere af tredjepartslogistik.

”Lidt over halvdelen af virksomhederne har i sinde at formulere en pandemi-specifik plan med forsyningskæden inkluderet, mens en tredjedel vil ændre deres generelle planer, så specifikke forsyningskædeområder kan styrkes”, fremgår det blandt andet i rapporten.

Undersøgelsen fandt også, at:

  • Pandemien har fået mange virksomheder til at foretage dybdegående due diligence i forsyningskæderne.
  • Der har været en markant stigning i brugen af teknologi under pandemien for at hjælpe med planlægning- og strategiudvikling i forsyningskæden.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere