26.10.2020  |  Branchenyt

COVID-19 fik ikke lov at spænde ben for drøm om at blive selvstændig

Oland Transport i Vejle har trodset corona. Virksomheden startede 1. juni og rundede tre måneder senere de første 20 biler. Vognmand Rune Oland Therkildsen har løst den store rekrutteringsopgave ved at samarbejde med DEKRA, der screener de mange kandidater først. Det giver holdbare ansættelser – også af helt grønne chauffører.

Oland Transport er specialiseret i national transport af fødevarer – en af de varegrupper, samfundet ikke kan undvære, uanset om der raser en pandemi.

Derfor har corona ikke været nogen hindring for den nye virksomhed, som på få måneder er vokset til pt. 22 biler i vognparken.

”Vi vil gerne vækste naturligt. Hvor mange biler vi ender med er underordnet, bare det sker i et tempo, hvor alle kan følge med. Det er det vigtigste for mig. Det er gået rimelig hurtigt til at starte med, og jeg forventer ikke, at vi vækster yderligere resten af året, men det er helt sikkert planen, at vi vokser igen i 2021”.

Ligeledes digitaliserer og automatiserer Oland Transport flest mulige arbejdsgange og prioriterer miljøvenlige løsninger, når det er muligt.

Læs også: Trods COVID-19: Transportbranchen skriger på arbejdskraft

”Vi ønsker at drive forretningen smart og ordentligt. Hvis ikke vi kan skabe en hæderlig forretning ved at køre ordentligt og følge regler og overenskomster, så vil vi ikke. De løsninger, vi tilbyder vores kunder, er meget fleksible og skalerbare med kort varsel. Det er min erfaring, at jo mere fleksibel man er, jo mere lydhøre er kunderne i dag,” siger Rune Oland Therkildsen.

Fokus på rekruttering

Den danske transportbranche mangler generelt chauffører, men gennem et samarbejde med DEKRA har Oland Transport på få måneder kunnet rekruttere omkring 25 chauffører.

”DEKRA står for den første screening af emnerne og har fundet mange gode kandidater, hvoraf mange stadig er her, selv om de måske var helt grønne til at starte med”.

Samarbejdet sparer Oland Transport for tid og besvær ved fejlansættelser.

”DEKRA sørger for at vinge kandidaternes basiskompetencer af, inden de kommer ud til os. Det er en stor hjælp. Det kan nogle gange være en lottokupon at tage kandidater, man ikke kender, ind til en jobsamtale. Du kan have den bedste fornemmelse, når de forlader samtalen, men de fungerer bare ikke i en lastbil. Når både DEKRA og vi selv har en god fornemmelse, kan chancen for en vellykket ansættelse ikke blive større,” siger Rune Oland Therkildsen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere