07.10.2020  |  Branchenyt

Trods COVID-19: Transportbranchen skriger på arbejdskraft

COVID-19 ændrer ikke på det generelle billede af en transportbranche, hvor der er stor mangel på nye chauffører. Især efterspørger branchen flere yngre chauffører, idet hver anden nuværende chauffør er over 50 år.

Coronakrisen har ikke gjort transportbranchens behov for flere og yngre chauffører mindre.

Store dele af transportbranchen ser positivt på den nærmeste fremtid og forventer trods COVID-19 at få behov for flere nye chauffører i de kommende måneder. Det viser en analyse, DEKRA har foretaget blandt flere end 400 transportfirmaer.

Optimismen er størst blandt godsvognmændene. Her svarer 40 procent, at de skal ansætte chauffører inden for de kommende tre måneder. Det er en stigning på syv procentpoint siden sidste analyse, som blev foretaget i maj 2020.

Også vognmænd inden for persontransport, som har været hårdt ramt under COVID-19, ser lys forude. Således svarer 32 procent af de adspurgte vognmænd inden for persontransport, at de skal ansætte chauffører i de kommende tre måneder.

COVID-19 ændrer ikke det generelle billede

Til gengæld er særligt turistbusbranchen fortsat ramt af coronakrisen. Kun 22 procent af vognmændene i turistbusbranchen forventer at skulle ansætte inden for de næste tre måneder.

Dermed ændrer COVID-19 ikke på det generelle billede af en transportbranche, hvor der er stor mangel på nye chauffører. Især efterspørger branchen flere yngre chauffører, idet hver anden nuværende chauffør er over 50 år.

Læs også: Et voksende antal B2B-indkøbere handler næsten udelukkende online 

Hos DEKRA, som udbyder transportuddannelser i hele landet, oplever man i denne tid også stigende efterspørgsel fra personer, som ønsker at tage et kørekort til særlig lastbil, bus, gaffeltruck og varebil.

”Med få undtagelser som turistbusvognmænd har transportbranchen ikke været så hårdt ramt af corona, som man kunne frygte. Tværtimod har mange vognmænd haft lige så travlt – eller endnu mere travlt – som normalt, ofte fordi de beskæftiger sig med fragt af varer, samfundet ikke kan undvære. På en alvorlig baggrund har coronakrisen vist, hvor vigtig transportsektoren er for det danske samfund. Men hvis vi skal videre fra dette gode udgangspunkt, skal vi have uddannet og ansat flere chauffører. Dén udfordring har corona ikke ændret på”, siger Peter Laursen, koncerndirektør i DEKRA Danmark.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere