15.02.2021  |  Sourcing

Coronapas – kort og godt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er nu for alvor kommet fokus på et coronapas. Det er glædeligt, at regeringen nu har taget initiativ til et partnerskab herom sammen med erhvervslivet, herunder ikke mindst med Dansk Industri. Tilsvarende har den svenske regering sat et tilsvarende arbejde i gang.

Af branchedirektør Michael Svane.

Tanken om et coronapas blev født i luftfartskredse og blev løftet frem i luftfartens genstartsteam i september 2020. Og det blev en hovedanbefaling fra alle genstartsteams som nøglen til at få gang i den globale mobilitet, herunder ikke mindst erhvervsrejserne. Adm. direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S har været en drivende kraft i processen.

Det er vigtigt, at den internationale dimension ikke glemmes, ligesom det er afgørende, at der også udvikles digitale løsninger.

Når jeg understreger såvel den digitale løsning som det internationale element, så er det fordi, det er altafgørende, at vi ikke blot ender med nationale løsninger. Nationale løsninger kan skubbe på udviklingen og forhåbentligt være accelerator for internationale løsninger eller som minimum europæiske løsninger.

Mulighederne er legio og der findes allerede i dag på markedet løsninger, som i dag testes på luftfartsområdet. Det gælder Travelpass (IATA), CommonPass (WEF) lige som bl.a. IBM har udviklet et digitalt sundhedspas. 

Det er vigtigt, at vi ikke taber momentum.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

transport.di.dk

  • misv@di.dk
  • 33773377
  • H.C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

Interesseorganisation for medlemmer af DI - Dansk Industri med fokus på transport og logistik. Vi har et internationalt udsyn og ser forsyningskæden som en strategisk del af værdikæden med afsæt i effektivitet, produktivitet og lønsomhed.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere