23.04.2020 | Branchenyt
Copenhagen Malmö Port varsler opsigelser
Den nuværende krisesituation har resulteret i så markante indtægtstab hos Copenhagen Malmö Port, at de nu bliver nødt til at fyre 40 medarbejdere i Malmø. Der er endnu ikke varslet opsigelser i på den danske side.
CMP påvirkes kraftigt af en for øjeblikket helt lukket krydstogtsvirksomhed og markant nedgang i de fleste øvrige forretningsområder, herunder bilimporten i Malmö, hvor 40 mand derfor skal afskediges. Foto: Dennis Rosenfeldt/CMP
Coronakrisen rammer havnevirksomheden Copenhagen Malmö Port (CMP) hårdt. På trods af en række vedtagne foranstaltninger, såsom spareplan og brugen af de statslige hjælpepakker, er CMP nødsaget til at give besked om opsigelser. 40 medarbejdere i Malmø berøres.
Læs også: International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne
Med et Asien, som endnu ikke er tilbage på fuld kapacitet, med et Europa, der er lukket, og med et USA der er hårdt ramt af krisen, er konsekvenserne for handel og turisme i regionen enorme.
Lukkede bilfabrikker og et salg af nyproducerede biler, der er styrtdykket, har ligeledes stor indvirkning på Malmø, som er Skandinaviens største bilhavn.
Desuden påvirkes CMP kraftigt af en for øjeblikket helt lukket krydstogtsindustri og markant nedgang i de fleste øvrige forretningsområder, både i Danmark og i Sverige.
Ingen danske opsigelser endnu
”Jeg beklager virkelig, at vi ikke ser nogen anden udvej end at give varsel om opsigelse. Det er en tung besked at give til medarbejderne. Vi har i et stykke tid arbejdet på at finde andre løsninger, herunder en omfattende spareplan, som blev indledt i marts, og de statslige hjælpepakker benyttes i både Danmark og Sverige, men det er desværre ikke tilstrækkeligt. Faldet i antal anløb og håndterede volumener og dermed indtægtstab er for store”, siger CEO for Copenhagen Malmö Port AB, Barbara Scheel Agersnap.
På den danske side er der ikke varslet opsigelser på nuværende tidspunkt. Udviklingen af krisen og en række igangsatte initiativers effekter bliver afgørende for, om der også vil ske fyringer i Danmark senere på året.
”For at CMP skal kunne forblive en sund virksomhed også i fremtiden er tilpasninger til den nye virkelighed nødvendig, selvom det gør frygteligt ondt. Målsætningen er naturligvis at minimere antallet af opsigelser, og samtidig få CMP ud af krisen på bedst mulig vis, så vi står rustet til at møde markedet og efterspørgslen efter coronakrisen", forklarer Barbara Scheel Agersnap.
Læs også: Logistikvirksomhed erklærer force majeure
"CMP er en del af den kritiske infrastruktur, der sikrer, at godstransporterne i vores region fungerer. Det er vores intention og håb, at CMP også i fremtiden vil være den fantastiske havn, som vi er i dag. Det er netop hensynet til CMP, både i den akutte krise men også på den lidt længere bane, der er årsagen til den triste besked i dag”, slutter hun.
- SMF
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.