31.03.2021  |  Branchenyt

Coolshop styrker virksomheden med ny 25 procent-medejer

Coolshop har skabt en markant vækst de seneste år. Ledelsen har gennem et stykke tid ønsket at styrke virksomheden for succesfuldt at udvide til nye europæiske markeder. Derfor er virksomheden begejstret over at kunne meddele, at Brightfolk A/S, der er et investeringsselskab ejet af Heartland, overtager 25 procent af Coolshop.

Coolshop har siden etableringen i 2002 været en vækstforretning og opererer allerede i Norden og på Island samt i England, Tyskland og Holland. Herhjemme dækker virksomhedens aktiviteter både internethandel og fragt samt salg af legetøj i fysiske butikker, og væksten har taget fart især de seneste år.

”Coolshop har ikke som sådan været til salg, men vi kan se, at der er et stort uudnyttet potentiale på markederne rundt om i Europa. Vi har i forvejen et ekstremt stærkt team, men at få Heartland som medejer, svarer lidt til at få Ronaldo med på holdet. Vi deler mange af de samme værdier og ser meget frem til i fællesskab at videreudvikle forretningen, så vi hen over de kommende år bliver en større europæisk aktør”, siger medejer af Coolshop Jacob Risgaard i en pressemeddelelse. 

Coolshop er vokset fra den klassiske iværksættergarage til i dag at være en vidtforgrenet, international koncern. Dertil kommer, at Coolshop har investeret i en effektiv fragt-infrastruktur, ligesom virksomheden står over for yderligere investeringer i logistik. Selvom Coolshop fortsat vokser i Norden, sigter virksomheden efter yderligere vækst og markedsandele i Europa.

Læs også: Når storcentrene lukker, løber fragtfirmaerne hurtigere

Lise Kaae, CEO i Heartland, udtaler: ”Vi er imponerede over den udvikling Coolshop har været igennem de seneste år, hvilket i særdeleshed skyldes et stærkt team og en hårdtarbejdende ejerkreds, der uden tvivl er blandt nogle af landets dygtigste iværksættere. Vi ser med forventning frem til samarbejdet og vil gøre os umage for på bedste vis at bidrage til, at virksomheden fortsætter sin vækst og udvikling og får en god fremtid”.

Også adm. direktør i Coolshop, Mark Nielsen, der sammen med sin bror oprindeligt grundlagde virksomheden, ser store perspektiver i partnerskabet med Heartland:

”Jeg er enormt stolt og ydmyg over at få Heartland og deres fantastiske hold med om bag linjerne. Det føles helt rigtigt, og jeg har aldrig stået med en større lyst til at pushe Coolshop yderligere frem - selv efter 19 år i virksomheden”, kommenterer han.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere