22.11.2019  |  Produktion

Coca-Cola erstatter plast med pap i dåseemballage

Et minimalistisk paplåg vil inden længe afløse plastindpakningen omkring Coca-Colas dåse-multipacks i Europa, startende i Polen, Irland og Holland. Løsningen er en del af selskabets globale mål om en affaldsfri forsyningskæde, hvor al emballage bliver indsamlet og genbrugt.

Sidste år var det Carlsberg, der fjernede plastikken om sine dåser, og nu gør Coca-Cola så den danske gigant kunsten efter, ifølge selskabet selv som den første aktør på sodavandsmarkedet. Det sker når Coca-Cola i samarbejde med flaskepåfyldningspartnerne Coca‑Cola HBC og Coca‑Cola European Partners skifter plasten ud med pap.

Læs også: Pepsi og Cola øger plastgenbruget

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det sker på anden side af nytår, til at starte med i Polen, Irland og Holland, hvor den traditionelle plastikwrapping rundt om brandets forskellige multipacks med op til otte dåser bliver skiftet ud med et lille paplåg, der holder sammen på dåserne ovenfra.

Løsningen hedder KeelClip, fordi der på undersiden af paplåget, som i øvrigt er 100 procent genanvendeligt og FSC-mærket, sidder en lille køl, der som på et skib stabiliserer pakken og holder dåserne på plads. Dermed afskaffer løsningen ikke alene plastemballagen, den minimerer også mængden af pap, der er behov for.

Tiltaget vil ifølge Coca-Cola i Holland spare 350.000 kilo ny plast om året, og dermed går det godt i spænd med koncernens globale mål om at gå forrest og skabe mere bæredygtige emballageløsninger, der kan være med til at opnå det langsigtede mål om en affaldsfri forsyningskæde (World Without Waste), hvor al emballage bliver indsamlet og genbrugt.

Som en del af initiativet vil Coca-Cola fjerne al plastikwrapping fra alle sine dåse-multipacks på markederne i Europa inden udgangen af 2021. Coca‑Cola HBC vil investere omkring 100 mio. kr. i KeelClip-løsningen, der skal være ude på alle virksomhedens europæiske markeder (der dog ikke omfatter Danmark) inden førnævnte deadline. De næste lande, der venter i 2020, er Østrig, Italien, Schweiz og Rumænien.

”KeelClip er vores seneste investering i innovative, bæredygtige emballageløsninger. Sammen med de fire vand-brands, vi i år har præsenteret i flasker af 100 procent genanvendt PET, det øgede brug af genanvendt PET generelt, og den fortsatte vægtreduktion på produkterne, er KeelClip endnu et eksempel på vores vilje til at leve op til vores World Without Waste-mål”, siger supply chain-direktør for Coca‑Cola HBC, Marcel Martin.

I Danmark bliver blanding og påfyldning af Coca-Colas produkter håndteret af Carlsberg, hvorfra pressechef Kasper Elbjørn oplyser, at man ikke er bekendt med de præcise planer herhjemme.

Læs også: Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

Fra Coca-Cola Danmark har kommunikationschef Jes Randrup Nielsen denne kommentar:

"Ligesom i resten af Europa arbejder Coca-Cola i Danmark med konkrete bæredygtighedsplaner, deriblandt hvordan vi reducerer mængden af ny plastic, vi anvender til emballage. I løbet af 2020 vil vi kunne løfte sløret for, hvad disse planer præcist indebærer", skriver han til SCM.dk.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere