Pepsi og Cola øger plastgenbruget

Der er mere genbrugsplast på vej ind i produktion og forsyningskæder hos både Pepsi og Coca-Cola. Førstnævnte vil bruge 35 procent mindre ny plast i 2025, mens rivalen netop har præsenteret en prøve på en flaske fremstillet med 25 procent havplast.

Pepsis LIFEWTR-brand skal pakkes i 100 procent genbrugsplast næste år, mens bubly ikke længere skal pakkes i plast fra 2020. Og så skal der mere gang i Sodastream-forretningen, lyder det. Illustration: PepsiCo.

04.10.2019

SCM.dk

Læskedrikgiganten PepsiCo har annonceret et nyt bæredygtighedsmål på produktionsfronten, hvor man frem mod 2025 vil reducere brugen af ny plastik med 35 procent på tværs af alle sine mange drikkevarebrands, svarende til 2,5 mio. ton plast.

Læs også: Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

Derudover vil Pepsi booste sin Sodastream-forretning, hvor forbrugeren selv fremstiller sin sodavand i flasker, der bruges igen og igen, hvilket man mener vil fjerne 67 mio. flasker fra markedet frem mod 2025.

”Selvom vores indsats langt fra er slut, så er det her et skridt mere på vejen i PepsiCos arbejde med at bidrage til at skabe en verden, hvor plastik aldrig bliver affald. I takt med at vi accelererer vores vækst, fortsætter vi med at gøre vigtige fremskridt i retning af en cirkulær økonomi for emballage, som er et ansvar vi taget meget alvorligt”, siger PepsiCos CEO, Ramon Laguarta.

Udmeldingen bygger oven på Pepsis eksisterende mål frem mod 2025 om 100 procent genanvendelig, kompostérbar eller bionedbrydelig emballage, og at øge brugen af genbrugsplast til 25 procent.

Teknologi med enormt potentiale
Også den historiske rival Coca-Cola rykker på plastikfronten. Den amerikanske mastodont brugte i 2017 tre millioner ton plastik til drikkevarebeholdere, og det tal vil man gerne nedbringe. Derfor har man netop præsenteret den første prøve på en flaske fremstillet med indsamlet havplast.

Colas flaske med havplast er indtil videre kun fremstillet i 300 eksemplarer, men potentialet i teknologien er enormt, mener selskabet. Foto: Coca-Cola.

Selvom der kun er produceret 300 eksemplarer af flasken, så er det et vigtigt eksempel, påpeger selskabet, fordi den er den første plastikflaske nogensinde, hvor havplast er blevet genanvendt og brugt til fødevareindpakning.

Mere specifikt indeholder flasken ca. 25 procent plastik indsamlet fra Middelhavet og strande i regionen. ’Et lille skridt indtil videre, men teknologien bag har stort potentiale’, lyder det.

Det er således ikke helt nemt at få havplast ind i en forsyningskæde, hvor kvalitetskravene til emballagen er høje, og kvantiteten enorm. Men teknologien udvikler sig, så det nu er muligt at rense urenheder ud af affaldsplasten, så den i stedet for at ende på lossepladsen eller i et forbrændingsanlæg kan få nyt liv.

Med det nye bevis på teknologiens formåen ser Coca-Cola frem til at introducere genbrugsplasten i nogle af sine flasker fra næste år.

Læs også: HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

”Forbedrede genbrugsteknologi er enormt spændende, ikke bare for os men for industrien og samfundet som helhed. De bringer visionen om et lukket plastikkredsløb tættere på, hvilket er grunden til, at vi investerer på området”, forklarer supply chain-direktør for Coca-Cola Western Europe, Bruno van Gompel.

-AK

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

12.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Fra den første industrielle revolution til Industri 4.0

07.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Forbedring af effektivitet samtidig med at vi beskytter vores planet

05.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Hvordan automatisering forvandler medarbejderroller

01.11.2024SCM.dk

Virksomheder farer vild i komplekse love kort inden tidsfrist

31.10.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Har du svært ved at skelne mellem AMR og AGV? Her er hvad du behøver at vide

22.10.2024SCM.dk

Ny effektiv rensning af spildevand giver bedre klimaaftryk og bundlinje

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online