02.06.2020 | Strategi & ledelse
CMP afskediger 55 i København
Coronakrisen har ramt CMP, der driver havnene i København og Malmö hårdt, og selskabet må nu sige farvel til 55 ansatte på den danske side af sundet. Trods tiltag taber selskabet så mange penge, at afskedigelser er den eneste løsning, lyder det.
Det er blandt andet den totalt stillestående krydstogtsindustri, der rammer CMP hårdt under coronakrisen. Foto: CMP
Det er kun lidt over en måned siden, at Copenhagen Malmö Port (CMP) varslede opsigelsen af 40 medarbejdere i Malmö, og nu er tiden så kommet til Københavnssiden af Øresund. 55 ansatte, både havnearbejdere og funktionærer, vil miste deres job, meddeler virksomheden.
Læs også: DSV Panalpina afskediger 3.000
Det er naturligvis den igangværende coronakrise, der er årsagen til nedskæringerne i CMP, som oplever en markant nedgang på tværs af alle sine forretningsområder. Krydstogtsæsonen 2020 ser således ud til at være helt aflyst, og flere andre steder oplever CMP op til en halvering i håndterede volumener.
CMP har arbejdet hårdt for at afbøde omfanget af krisen, men effekterne af de initiativer, der er blevet igangsat, herunder en omfattende spareplan og brug af statslige hjælpepakker, rækker desværre ikke til at dække de økonomiske tab, som man oplever på kort sigt og forudser på længere sigt, forklarer selskabet.
”Det gør mig virkelig ondt at måtte meddele om yderlige opsigelser i CMP. Målsætningen er og har naturligvis været at minimere konsekvenserne af krisen mest muligt. Men den situation, som vi befinder os i, påkræver desværre, at vi tilpasser organisationen for at fremtidssikre vores virke på havnen”, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO hos Copenhagen Malmö Port AB.
Hun peger på den usikkerhed, der hersker omkring krisens længde og dybde, og påvirkningen af virksomhedens underliggende markeder som f.eks. krydstogtturisme, energiressourcer, forbrugsvarer og råmaterialer, som tungen på vægtskålen.
Læs også: Stena Line tvunget til flere coronanedskæringer
”Der er simpelthen ikke andre værktøjer tilbage i værktøjskassen i denne akutte situation. Vi vil gøre alt for at få CMP tilbage i sin bedste form. Også som arbejdsplads. Det er vigtigt for dansk samhandel – nu og som vej ud af krisen – og vi vil gøre os umage for at yde samme service overfor vores kunder, også selvom vi må sige farvel til dygtige medarbejdere”, siger Barbara Scheel Agersnap.
-AK
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.