02.06.2020 | Strategi & ledelse
CMP afskediger 55 i København
Coronakrisen har ramt CMP, der driver havnene i København og Malmö hårdt, og selskabet må nu sige farvel til 55 ansatte på den danske side af sundet. Trods tiltag taber selskabet så mange penge, at afskedigelser er den eneste løsning, lyder det.
Det er blandt andet den totalt stillestående krydstogtsindustri, der rammer CMP hårdt under coronakrisen. Foto: CMP
Det er kun lidt over en måned siden, at Copenhagen Malmö Port (CMP) varslede opsigelsen af 40 medarbejdere i Malmö, og nu er tiden så kommet til Københavnssiden af Øresund. 55 ansatte, både havnearbejdere og funktionærer, vil miste deres job, meddeler virksomheden.
Læs også: DSV Panalpina afskediger 3.000
Det er naturligvis den igangværende coronakrise, der er årsagen til nedskæringerne i CMP, som oplever en markant nedgang på tværs af alle sine forretningsområder. Krydstogtsæsonen 2020 ser således ud til at være helt aflyst, og flere andre steder oplever CMP op til en halvering i håndterede volumener.
CMP har arbejdet hårdt for at afbøde omfanget af krisen, men effekterne af de initiativer, der er blevet igangsat, herunder en omfattende spareplan og brug af statslige hjælpepakker, rækker desværre ikke til at dække de økonomiske tab, som man oplever på kort sigt og forudser på længere sigt, forklarer selskabet.
”Det gør mig virkelig ondt at måtte meddele om yderlige opsigelser i CMP. Målsætningen er og har naturligvis været at minimere konsekvenserne af krisen mest muligt. Men den situation, som vi befinder os i, påkræver desværre, at vi tilpasser organisationen for at fremtidssikre vores virke på havnen”, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO hos Copenhagen Malmö Port AB.
Hun peger på den usikkerhed, der hersker omkring krisens længde og dybde, og påvirkningen af virksomhedens underliggende markeder som f.eks. krydstogtturisme, energiressourcer, forbrugsvarer og råmaterialer, som tungen på vægtskålen.
Læs også: Stena Line tvunget til flere coronanedskæringer
”Der er simpelthen ikke andre værktøjer tilbage i værktøjskassen i denne akutte situation. Vi vil gøre alt for at få CMP tilbage i sin bedste form. Også som arbejdsplads. Det er vigtigt for dansk samhandel – nu og som vej ud af krisen – og vi vil gøre os umage for at yde samme service overfor vores kunder, også selvom vi må sige farvel til dygtige medarbejdere”, siger Barbara Scheel Agersnap.
-AK
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Branchenyt

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Innovation

SAS Institute investerer massivt i udvikling af industri-specifikke AI-løsninger
SAS Institute, den førende globale virksomhed inden for dataanalyse og AI til arbejdsbrug, vil investere knap 7 milliarder danske kroner i udviklingen af praktiske og værdiskabende AI-løsninger til offentlige og private virksomheder.
Lager & distribution

De danske havne oplever stigende aktivitet
I 2022 blev der langet 97,2 millioner ton gods over de danske kajanlæg. Det er en stigning på 2 procent sammenlignet med året før, og den største godsmængde de danske havne har håndteret siden 2008, hvor der gik 106,1 millioner ton gods igennem de danske havne.
Branchenyt

Strømlining af organisationen sætter guldaftryk på bundlinien
Columbus oplevede godt momentum i årets første kvartal. Omsætningen steg med 7 procent (12 procent i lokale valutaer), og driftsresultatet steg med hele 33 procent i Q1 2023. Optimeringen af leveranceorganisationen slår nu for alvor igennem med et løft i effektiviteten til 67 procent mod 62 procent i Q1 2022.
Lager & distribution

Et internationalt emballageflow betyder en mere effektiv forsyningskæde
Emballagens betydning for forsyningskæden bliver større, fordi EU er i færd med at indføre direktiv for producentansvar. Det kan virke som en hæmsko. Men det i virkeligheden en gave, mener en ekspert.
Branchenyt

Ørsted lancerer Europas største produktion af e-methanol
Ved et arrangement i Örnsköldsvik i det nordlige Sverige tog Ørsted det første spadestik på Europas største e-methanolprojekt, FlagshipONE. Det markerer ikke kun starten på byggeriet af projektet, men også det første skridt i en ny epoke inden for grøn søfart, hvor store produktionsanlæg vil levere methanol til en stadig voksende flåde af methanoldrevne fartøjer.