02.06.2020  |  Strategi & ledelse

CMP afskediger 55 i København

Coronakrisen har ramt CMP, der driver havnene i København og Malmö hårdt, og selskabet må nu sige farvel til 55 ansatte på den danske side af sundet. Trods tiltag taber selskabet så mange penge, at afskedigelser er den eneste løsning, lyder det.

Det er kun lidt over en måned siden, at Copenhagen Malmö Port (CMP) varslede opsigelsen af 40 medarbejdere i Malmö, og nu er tiden så kommet til Københavnssiden af Øresund. 55 ansatte, både havnearbejdere og funktionærer, vil miste deres job, meddeler virksomheden.

Læs også: DSV Panalpina afskediger 3.000

Det er naturligvis den igangværende coronakrise, der er årsagen til nedskæringerne i CMP, som oplever en markant nedgang på tværs af alle sine forretningsområder. Krydstogtsæsonen 2020 ser således ud til at være helt aflyst, og flere andre steder oplever CMP op til en halvering i håndterede volumener.

CMP har arbejdet hårdt for at afbøde omfanget af krisen, men effekterne af de initiativer, der er blevet igangsat, herunder en omfattende spareplan og brug af statslige hjælpepakker, rækker desværre ikke til at dække de økonomiske tab, som man oplever på kort sigt og forudser på længere sigt, forklarer selskabet.

”Det gør mig virkelig ondt at måtte meddele om yderlige opsigelser i CMP. Målsætningen er og har naturligvis været at minimere konsekvenserne af krisen mest muligt. Men den situation, som vi befinder os i, påkræver desværre, at vi tilpasser organisationen for at fremtidssikre vores virke på havnen”, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO hos Copenhagen Malmö Port AB.

Hun peger på den usikkerhed, der hersker omkring krisens længde og dybde, og påvirkningen af virksomhedens underliggende markeder som f.eks. krydstogtturisme, energiressourcer, forbrugsvarer og råmaterialer, som tungen på vægtskålen.

Læs også: Stena Line tvunget til flere coronanedskæringer

”Der er simpelthen ikke andre værktøjer tilbage i værktøjskassen i denne akutte situation. Vi vil gøre alt for at få CMP tilbage i sin bedste form. Også som arbejdsplads. Det er vigtigt for dansk samhandel – nu og som vej ud af krisen – og vi vil gøre os umage for at yde samme service overfor vores kunder, også selvom vi må sige farvel til dygtige medarbejdere”, siger Barbara Scheel Agersnap.

-AK

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere