07.04.2020  |  Lager & distribution

Stena Line tvunget til flere coronanedskæringer

Siden coronakrisens begyndelse har Stena Line oplevet en markant nedgang i omsætningen og er nødsaget til at foretage nedskæringer flere steder, senest i Storbritannien. Samtidig skal forsyningskæderne dog holdes i gang, understreger topchefen.

Det svenske rederi Stena Line har annonceret en omfattende plan, der afskediger 150 medarbejdere og giver 600 betalt orlov i Storbritanien og Irland. Foranstaltningerne kommer som reaktion på den igangværende coronakrise.

Læs også: Coronakrisen giver plads men også hovedbrud for transport- og logistikbranchen

Stena Line har oplevet en stor reduktion i rejsebookinger og fragtkapacitet, og rederiet regner ikke med, at disse tal vil blive bedre før 2021. Resultatet af det betydlige fald i indtægter tvinger Stena Line til at skære i omkostninger, der dog ikke må påvirke kritiske vareforsyninger i Europa. 

“For at kunne sikre en fortsat fragt har vi ikke andre muligheder end at reducere vores omkostninger. Vi forpligter os dog til at opretholde kritiske forsyningskæder til Storbritanien og Irland. Vi er kede af at skulle sende medarbejdere på orlov og foretage afskedigelser for at kunne tilpasse os den nye virkelighed. Vi vil gøre alt for at sikre, at essentielle forsyningskæder forbliver intakte i denne svære tid”, siger administerende direktør i Stena Line, Ian Hampton.

Læs også: Logistikvirksomhed erklærer force majeure

Den 16. marts meddelte det svenske rederi, at nedskæringer ville påvirke 950 medarbejdere i Skandinavien. Siden da er et antal også sendt på orlov og en række afskedigelser har fundet sted i Danmark og i de baltiske lande. 

Aktuelt evaluerer rederiet sine aktiviteter på alle forretningsområder og vil ikke udelukke, at der kan forekomme flere nedskæringer eller ændringer på de nuværende sejl- og ruteplaner. 

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere