Chokoladegigant sætter nye bæredygtighedsmål
For hvert produceret ton skal drivhusgasudledningen falde med 43 procent inden 2030, udmelder italienske Ferrero, der blandt andet er kendt for Nutella og Kinder. Det indebærer både en halvering af egne udledninger, samt reduktioner i virksomhedens forsyningskæde.
Ferreo Group har netop udsendt sin 11. bæredygtighedsrapport. I rapporten sætter virksomheden nye mål for at mindske sit aftryk på både miljø og klima. Virksomheden, der primært producerer chokoladevarer, vil sikre sig en endnu højere grad af bæredygtighed i kakaoproduktionen, som i dag ligger på 81 procent.
Samtidig vil virksomheden reducere drivhusgasudledningen med 43 procent for hvert ton vare, de producerer. Det gælder fra start til slut af produktionen, og derfor vil Ferrero arbejde sammen med sine leverandører for at opnå sine mål.
Læs også: Forenkling af din forsyningskæde er første skridt mod bæredygtighed
Derudover skal Ferreros egne udledninger halveres inden 2030 og i den sammenhæng kigges der på alle aspekter af virksomheden. Både fabrikker, varehuse og kontorbygninger skal blive mere bæredygtige i deres drift.
”I vores rapport giver vi et første indblik i vores nye strategiske prioriteringer indenfor bæredygtighed, inklusiv vores klimamål frem mod 2030. Jeg ser frem til at kommunikere fremskridt, idet vi går ind i en spændende periode i vores virksomheds historie”, siger Giovanni Ferrero, bestyrelsesformand for Ferrero Group, i en pressemeddelelse.
- KCP