20.04.2020  |  Lager & distribution

CBRE sælger Worldwide Flight Services logistikejendom i en sale and leaseback-transaktion

Indhold fra partner Hvad er dette?

Erhvervsejendomsrådgiveren CBRE har på vegne af Worldwide Flight Services (WFS), som er ejet af kapitalfonden Cerberus, netop solgt en logistikejendom i Københavns Lufthavn.

CBRE Global Investors har erhvervet logistikejendommen på vegne af en diskretionær udenlandsk investor. Ejendommen er beliggende på lejet grund med ”1st line” adgang direkte til luftfragtområdet og landingsbanerne. Ejendommen udgør et areal på 11.669 m² og vil inden for de næste 3 år blive udvidet med yderligere 3.700 m² terminal areal.

Stor interesse for logistikejendomme i Danmark

CBRE fik til opgave at sælge ejendommen i en smal struktureret salgsproces. ”Der har været særdeles god interesse for ejendommen, da udbuddet af core logistikejendomme generelt er ret begrænset i Danmark. Selve transaktionsprocessen har dog været ret kompliceret, idet den blandt andet inkluderede en parallel forhandling af en ny grundlejekontrakt med Københavns Lufthavn, en forward commitment på en udvidelse af ejendommen samt en eskalering af Covid-19-krisen i den afgørende og sidste fase af transaktionen,” fortæller Daniel Marthendal, der er Director i Capital Markets i CBRE.

WFS er den største uafhængige operatør inden for håndtering af luftfragt på verdensplan med operationer i 179 lufthavne i mere end 22 lande. WFS har ejet ejendommen siden 2006 og har løbende bygget til med blandt andet et nyt specialiseret kølelager til håndtering af pharma-produkter i september 2019.

Ejendommen udgør er en vigtig lokation i WFS internationale netværk af lufthavnsoperationer, men i de fleste andre lande ejer man ikke selv sine ejendomme. Derfor er det en naturlig beslutning at sælge ejendommen og indgå et langsigtet samarbejde med en professionel ejendomsinvestor, som har stor erfaring inden for dette felt.

Både sælger og køber er meget tilfredse med handlen og ser frem til et langvarigt samarbejde. Ud over CBRE har advokathuset Lundgrens bistået sælger med transaktionen, og Kromann Reumert har bistået køber. Køber, CBRE Global Investors, ejer i forvejen naboejendommen, som blev erhvervet i 2015, hvor FedEx er lejere. CBRE Global Investors er en af verdens største ejendomsinvestorer med USD 113 milliarder i asset under management. CBRE Global Investors har fortsat stor appetit på logistikejendomme i blandt andet Danmark.

CBRE forventer fortsat efterspørgsel på I&L-ejendomme på trods af Covid-19

”På verdensplan har industri- og logistikejendomme (I&L) været det foretrukne ejendomssegment blandt investorer de seneste tre år. Det er en tendens, vi også har set i Danmark, og vi ser fortsat en enorm efterspørgsel særligt fra internationale investorer, selv under Covid-19 krisen. Med den meget lave tomgang inden for I&L-segmentet er det vores forventning, at det vil være blandt de segmenter, der klarer sig stærkest gennem krisen og forsat vil være et efterspurgt segment, når tingene begynder at normalisere sig igen,” afslutter Daniel Marthendal.

Mere fra CBRE

CBRE

www.cbre.dk

CBRE is the world's leading commercial real estate service with more than 75,000 employees worldwide. We are present in more than 100 countries distributed over 450 offices and working daily with every corner of the property market - from investment sales and leasing transactions to outsourcing and advisory services. With CBRE, it's advantage delivered for every client we serve…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere