21.08.2019  |  Branchenyt

Industriens Pension købte ikonisk Aarhus-bygning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Industriens Pension har købt den karakteristiske Regina-bygning i det centrale Aarhus for et trecifret millionbeløb. Bygningen har over de seneste tre år undergået en gennemgribende renovering, som i april måned blev indstillet til årets Renover-pris.

Regina-bygningen i Aarhus, der huser butikker, lejligheder og kontorer, skiftede ejer tidligere på året. Industriens Pension har købt bygningen med den afrundede facade og kuplen på taget, der ligger centralt placeret på gågaden i Aarhus mellem Rådhuset, Banegården og Domkirken.

Det er Capital Investment på vegne af Aberdeen Standard Investments, en af verdens største investeringsvirksomheder, der sælger bygningen, som de opkøbte i 2016 gennem CBRE, der også denne gang har stået for salget.

Bygningen, som i år fylder 100 år, har haft mange forskellige anvendelser siden sin opførelse i 1919 og var oprindeligt tænkt som et projekt, der skulle puste liv i byen ved at tilbyde aarhusianerne både biograf, hotel, café, restaurant og butikker samlet under ét tag. Den sidste film blev vist i 1980’erne, hvorefter bygningen blev omdannet til kontorer, arkiv og butiksarkade. Butiksarkaden har dog i perioder stået næsten tom, men de seneste år er der for alvor sparket liv i bygningen igen.

I Industriens Pension glæder chef for unoterede investeringer, Jan Østergaard, sig over købet.

”Vi vil gerne være med til sikre, at Regina-bygningen igen kan blive et livligt mødested, der kommer alle byens borgere til gode. Bygningen er i sig selv et stykke bevaringsværdigt kulturhistorie, og den har rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Samtidig vil ejendommen med den unikke placering i det centrale Aarhus kunne skabe stabile og solide afkast til vores medlemmer,” siger Jan Østergaard.

Indstillet til pris efter renovering

Den hidtidige ejer, Capital Investment, der repræsenterer Aberdeen Standard Investments i Danmark, har sammen med Årstiderne Arkitekter foretaget en gennemgribende renovering af bygningen.

Blandt andet er kontorlokalerne på bygningens øvre etager blevet omdannet til 38 attraktive lejligheder. Samtidig er den førhen ubenyttede baggård blevet omdannet til et attraktivt opholdsareal med grønne oaser, tagterrasse, legeplads mv.

Renoveringen er så vellykket, at bygningen er blevet indstillet til årets Renover-pris.

Capital Investment glæder sig nu over, at den transformation af bygningen, de har foretaget, har skabt nyt liv.

”Vi havde en målsætning om, at bygningen igen skulle blive et samlingspunkt i byen. Vi har nu brugt tre år på at gøre bygningen klar til endnu et århundrede og finde de rette lejere.

Vi er glade for, at vi har fundet en køber, som også deler vores visioner for bygningen og bylivet i Aarhus,” siger Jesper Damborg, CEO og Partner i Capital Investment.

Købesummen er ikke offentliggjort, men der er tale om et større trecifret millionbeløb.

Tags: CBRE

Mere fra CBRE

CBRE

www.cbre.dk

CBRE is the world's leading commercial real estate service with more than 75,000 employees worldwide. We are present in more than 100 countries distributed over 450 offices and working daily with every corner of the property market - from investment sales and leasing transactions to outsourcing and advisory services. With CBRE, it's advantage delivered for every client we serve…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere