21.06.2022  |  IT

Business Intelligence til alle led af din produktionsvirksomhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Måske anvender du allerede Business Intelligence (BI)? Men får du nok ud af det? BI er ikke kun noget, der skaber værdi i finansafdelingen - du kan med fordel også bruge BI i dine øvrige afdelinger.

Nedenfor har vi samlet nogle få eksempler på hvordan du kan få en forretningsmæssig værdi af at bruge BI i din virksomhed:

Ledelsen

Med det rette BI-setup får ledelsen et beslutningsværktøj, der kan understøtte beslutningsprocessen, så de beslutninger der tages i virksomheden er velfunderet i data. BI kan også bruges direkte i møder, hvor direktion og bestyrelse indgår.

Indkøb

Indkøb kan bruge BI til at se prisudviklingen på indkøbte varer, udviklingen i rabatter, hvor gode de forskellige leverandører historisk set har været til at levere til tiden, o.l.

Produktion

Produktionschefen kan bruge BI til at se udviklingen i produktionsomkostningerne pr. vare over tid. Medarbejderne kan se hvor effektive de har været den pågældende uge, kvalitetsmål, sygdom/fravær samt hvorledes hele virksomheden ligger ift. sine overordnede mål.

Lager

På lageret kan BI bruges til at give indblik i, hvor mange ordrer der mangler at blive behandlet den pågældende dag, udviklingen i andelen af fejl i pakningen, andelen af ordrer leveret til tiden, m.m.

Salg og marketing

BI integreret med CRM, kan gøre salg bedre i stand til at lave et forecast på, hvor meget der forventes at blive solgt i den kommende periode, og fortælle hvor meget der, derfor skal indkøbes og produceres. Marketing kan bruge BI til, at se udviklingen i salget sammenholdt med de marketing aktiviteter der er udført over tid – ”hvor får vi umiddelbart mest for vores penge?”.

Ovenstående eksempler er ikke begrænset af hvilke andre eksisterende systemer du har. Men hvis du har en Dynamics ERP, så har vi hos 9altitudes endda en standard løsning baseret på Power BI som hjælper dig hurtigt i mål med ovenstående.

Bliv klogere på, hvordan du kan udnytte data i din virksomhed: https://9altitudes.dk/data-intelligence/data-intelligence-i-din-forretning

Denne artikel er en del af temaet Tema om produktion 2022

Mere fra 9altitudes

9altitudes

https://www.9altitudes.com/dk/

Think big, start small, scale fast! 9altitudes Danmark består af de 4 tidligere virksomheder, Optimate, Bredana Solutions, Econocap og Dynalogic. Vi digitaliserer processer i produktions-, logistik og servicevirksomheder med Microsoft Dynamics 365 og PTC. Hos 9altitudes har vores eksperter fokus på hvad der skaber værdi for din forretning - også over tid. Vi g…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere