21.11.2018  |  IT

Britisk organisation advarer mod mikrochipimplantater i medarbejdere

Forbundet af handelsvirksomheder i Storbritannien advarer mod implantering af mikrochips i medarbejdere. Organisationen er bekymret over, at teknologien kan benyttes til at kontrollere og overvåge medarbejderne.

Storbritanniens største medarbejder- og handelsorganisation, Trade Union Congress (TUC), ringer med alarmklokkerne i forbindelse med debatten om firmaer, der vil benytte mikroimplantater i medarbejdere for at styrke sikkerheden. Det skriver The Guardian.

Læs også: Big Data, IoT og sensorer får stor effekt for de ansatte

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mikrochippen indsættes i huden mellem tommelfingeren og pegefingeren og er på størrelse med et riskorn. Den kan bl.a. gøre, at medarbejdere kan åbne døre, starte biler med et enkelt vift med hånden og opbevare medicinske informationer.

Chippene vækker bekymring
TUC er bekymret for, at medarbejderne kan blive tvunget til at få en mikroimplantation:

”Vi ved at medarbejdere allerede er bekymrede for, at nogle arbejdsgivere bruger teknologi til at kontrollere og overvåge dem, og dermed feje medarbejdernes privatlivsrettigheder til side”, siger TUC’s generalsekretær Frances O'Grady og fortsætter:

”Mikroimplantering vil give chefer endnu mere magt og kontrol over deres medarbejdere. Der er tydeligvis risiko involveret, og arbejdsgiverne må ikke overse dem eller presse deres medarbejdere til at få en chip”.

Erhvervsorganisation Confederation of British Industry (CBI) udtrykker også bekymring overfor implanteringen.

”Mens teknologien ændrer måden vi arbejder på, så danner dette alligevel ramme om en ubehagelig læsning. Firmaer burde i stedet for koncentrere sig om mere påtrængende prioriteter og fokuserer på at involvere deres medarbejdere”, siger en talsperson fra CBI til theguardian.com.

Firmaerne bag mener, at chippen gavner
Det britiske firma BioTeq, der er specialiseret i menneskelige implantater, har allerede indopereret 150 mikroimplantater i Storbritannien, og har derudover testet teknologien på bankmedarbejdere og eksporteret dem til Spanien, Frankrig, Tyskland, Japan og Kina. De koster mellem cirka 600 og 2.200 kroner stykket.

Også det svenske selskab Biohax of Sweden laver mikroimplantater til mennesker. Firmaet har fortalt det britiske medie Sunday Telegraph at det er i kontakt med flere britiske juridiske- og finansielle virksomheder omkring mikrochippen.

Jowan Österlund, grundlæggeren af Biohax, har fortalt Sunday Telegraph at hans mikrochips, som koster omkring 1.250 kroner stykket, kan hjælpe finansielle og juridiske firmaer med at forbedre sikkerheden:

”Disse firmaer har sensitive dokumenter at arbejde med. Chippene vil tillade dem at sætte begrænsninger for enhver”.

Læs også: Datadeling i transport kæmper med den fragmenterede struktur

Biohax planlægger at åbne et kontor i London.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere