07.06.2019  |  Branchenyt

Bring investerer i svensk producent af elektriske lastbiler

Med investeringen i clentech-virksomheden Inzile regner post- og logistikselskabet Bring med, at de både kan få et godt afkast fra en voksende sektor, mens de samtidig tager et vigtigt skridt i deres grønne omstilling.

Det norske post- og logistikselskab Bring, der er en del af Posten Norge, har investeret fem millioner svenske kroner (ca. 3,5 millioner danske kroner) i den svenske cleantech-virksomhed Inzile, der udvikler den udledningsfri lastbil PRO4, som udelukkende er drevet på el.

Læs også: Bring går over til CO2-fri levering

”Investeringen i Inzile er strategisk vigtig for Bring af flere årsager. Elektriske køretøjer er et nichemarked i bilindustrien, som forventes at vokse hurtigt, og der er gode muligheder for at få afkast i en så ekspansiv sektor”, siger koncerndirektør i Bring, Thomas Tscherning, og fortsætter:

”Samtidig er det også et vigtig skridt i vores grønne omstilling til fossilfrie transportformer. Vi har et bæredygtighedsmål om udelukkende at anvende vedvarende energi i køretøjer og faste ejendomme inden 2025, og igennem investeringen får vi mulighed for både at fremme og påvirke udviklingen af eldrevne transportformer. Vi har allerede bestilt flere køretøjer fra Inzile, som er skræddersyet til vores behov”, siger han.

Beregnet til last mile-levering
Inziles PRO4-lastbil er beregnet til nærtransport og arbejde og skal ses som en konkurrent til de dieseldrevne lastbiler, der i dag primært anvendes til bytransport. Inziles kundegruppe indeholder derfor også en del transportvirksomheder og e-handelsselskaber, der vil fjerne udledningen fra den berømte ”the last mile”.

”At Bring vælger at investere i os viser, at Inzile har den rette position og forretningskoncept. Vi står over for et paradigmeskifte, hvor transporten stiger samtidig med, at udledningen i byerne skal reduceres hurtigt. Ny forbrugeradfærd med øget e-handel og politiske beslutninger omkring miljøzoner er makrotendenser, der driver vores virksomhed”, siger Ragnar Åhgren, CEO hos Inzile.

Læs også: Bring styrker netværket

”At reducere udledningen ved transport i byer er noget, som både berør erhvervslivet, myndighederne og naturligvis byernes beboere. Derfor er vi også glade for at udvide ejerskabet og give flere mulighed for at blive en del af den positive udvikling”, tilføjer han.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere