23.03.2021  |  Branchenyt

Blue Ocean Robotics modtager endnu en blåstempling med ”Verdens Mest Innovative” Top 10-placering

Sammenlignet med samtlige robotvirksomheder globalt er den danske servicerobotkoncern Blue Ocean Robotics blandt de 10 mest nyskabende. Det konkluderer magasinet Fast Company på sin årlige liste over klodens mest innovative selskaber.

Fast Company har udgivet deres årlige liste over verdens mest innovative virksomheder. I Top 10 er den danske virksomhed Blue Ocean Robotics. Magasinets redaktør David Lidsky forklarer, at hvad årets top nyskabende virksomheder besidder er en frygtløshed, opfindsomhed og kreativitet i et år med uforudsete udfordringer.

”Den største anerkendelse af vores servicerobotter sker naturligvis gennem de mange ordrer, vi får fra kunder i hele verden, som viser tillid til vores klinisk verificerede robotter som en løsning på deres behov for desinfektion og automatisering. Når det så er sagt, så betyder det også meget for os at få en placering på så prominent en liste over verdens bedste robotvirksomheder. Det kan man kun blive stolt over”, udtaler Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

Læs også: Bæredygtighedspris går til dansk desinfektionsrobot

Som begrundelse for valget af den danske producent af desinfektionsrobotter skriver magasinet følgende:

”UVD Robots, der er en selvkørende desinfektionsrobot til sundhedssektoren og en del af Blue Ocean Robotics, spiller en nøglerolle under covid-19. Robotten bruger UV-C-lys, der kun behøver 10 minutter i et rum til at uskadeliggøre 99,99% af bakterier og vira på overflader og i luften. Lyset ødelægger DNA- og RNA-strukturer i enhver mikroorganisme, inklusive coronavirus, hvilket bremser smittespredning. UVD Robotten er oprindeligt designet til at bekæmpe hospitalsinfektioner generelt, men under pandemien er den blevet brugt på plejehjem, hospitaler, skoler, lufthavne, flyselskaber, hoteller, butikscentre samt af fødevare- og medicinalindustri i 60+ lande, herunder USA”.

Ikke første klap på skulderen

Det er langt fra første gang, Blue Ocean Robotics får anerkendelse og hæder for sin teknologi og udvikling. I tidens løb har selskabet modtaget mere end 20 udmærkelser. Her i 2021 har servicerobotkoncernen fået international anerkendelse i form af prisen for “Best Covid-19 Response” fra Verdict Medical Devices, ligesom koncernen blev udnævnt til “Soonicorn – Top Tech Startup In Denmark to Watch Out For” på baggrund af en screening foretaget af det internationale analysehus Tracxn blandt Danmarks 2.500 teknologi-iværksættere.

Læs også: Blue Ocean Robotics' servicerobotter kåres som Europas bedste

Der var også en international blåstempling til selskabet fra EU-Kommissionen, da kommissionen udvalgte UVD Robots til at levere 200 desinfektionsrobotter til hospitaler i EU. Robotterne skal bidrage til at håndtere covid-19-pandemien. UVD Robots er vurderet som bedst i EU-Kommissionens gennemgang af forskellige desinfektionsrobotter, hvor den tekniske kvalitet, teknologiens modenhed, implementeringsvenlighed, responstid på teknisk support og vedligeholdelse indgår.

Udover desinfektionsrobotter udvikler Blue Ocean Robotics-koncernen også andre typer servicerobotter såsom telepresencerobotter under brandet GoBe Robots samt forflytnings- og rehabiliteringsrobotter under PTR Robots brandet.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere