29.05.2020  |  Innovation

Blue Ocean Robotics' servicerobotter kåres som Europas bedste

Blue Ocean Robotics er kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Frost & Sullivan står bag kåringen, og hædrer virksomhedens arbejde med UVD Robots - en løsning, der er særlig nyttig på hospitaler.

Coronapandemien i 2020 har i høj grad sat fokus på, hvilken rolle professionelle servicerobotter kan spille, når vi skal beskytte mennesker mod smitte og infektioner. 

Læs også: UPS optimerer med nyt lagersystem

Hvad enten det er på hospitaler, plejecentre og skoler, eller det er i andre sammenhænge med stor trafik af mennesker som lufthavne, hoteller og butikscentre samt i fødevare- og medicinalindustrien, så giver det mening at bruge robotteknologi til at gå forrest og sikre rene og trygge omgivelser for alle de, der færdes i bygningerne.

Det internationale analysehus Frost & Sullivan har ekspertise i at identificere nye teknologiers vækstpotentiale og udbredelse globalt. Det er således på baggrund af en analyse af markedet for professionelle servicerobotter, at Frost & Sullivan er kommet frem til, at selskabet Blue Ocean Robotics er Europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter. 

Prisen fra analysehuset fremhæver Blue Oceans Robotics’ evne til at omsætte en udfordring med f.eks. hospitalsinfektioner til en succesfuld robotløsning, der kan gøre forskel i kampen mod coronavirussen. 

Innovativ bakteriedræber
Med datterselskabet UVD Robots har robot-venture-fabrikken således skabt et produkt, der adresserer et globalt behov for desinfektion og forebyggelse af infektioner og smitte.

Løsningen kombinerer autonom robotteknologi med ultraviolet lys. UVD-robotten kan eliminere 99,99 procent af alle bakterier inden for 10 til 15 minutter på f.eks. en patientstue. 

Ved at bruge UVD-robotten, hver gang der gøres rent, kan den generelle forekomst af bakterier eftersigende reduceres betydeligt. Det dokumenterer tilsyneladende forskning, tests og erfaringer i praksis på hospitaler i flere lande, heriblandt i Italien.

Læs også: Krise giver robotter et skub fremad

"Før vi fik UVD-robotten var seks af hospitalets læger på vores hospital i Sardinien blevet smittet med coronavirus. Siden vi begyndte at bruge robotten for to måneder siden til at desinficere, har vi ikke haft et eneste tilfælde af COVID-19 blandt hverken læger, sygeplejersker eller patienter”, siger Christiano Huscher, chefkirurg hos Gruppo Poloclinico Abano, der driver en række privathospitaler i Italien.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere