29.05.2020  |  Innovation

Blue Ocean Robotics' servicerobotter kåres som Europas bedste

Blue Ocean Robotics er kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Frost & Sullivan står bag kåringen, og hædrer virksomhedens arbejde med UVD Robots - en løsning, der er særlig nyttig på hospitaler.

Coronapandemien i 2020 har i høj grad sat fokus på, hvilken rolle professionelle servicerobotter kan spille, når vi skal beskytte mennesker mod smitte og infektioner. 

Læs også: UPS optimerer med nyt lagersystem

Hvad enten det er på hospitaler, plejecentre og skoler, eller det er i andre sammenhænge med stor trafik af mennesker som lufthavne, hoteller og butikscentre samt i fødevare- og medicinalindustrien, så giver det mening at bruge robotteknologi til at gå forrest og sikre rene og trygge omgivelser for alle de, der færdes i bygningerne.

Det internationale analysehus Frost & Sullivan har ekspertise i at identificere nye teknologiers vækstpotentiale og udbredelse globalt. Det er således på baggrund af en analyse af markedet for professionelle servicerobotter, at Frost & Sullivan er kommet frem til, at selskabet Blue Ocean Robotics er Europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter. 

Prisen fra analysehuset fremhæver Blue Oceans Robotics’ evne til at omsætte en udfordring med f.eks. hospitalsinfektioner til en succesfuld robotløsning, der kan gøre forskel i kampen mod coronavirussen. 

Innovativ bakteriedræber
Med datterselskabet UVD Robots har robot-venture-fabrikken således skabt et produkt, der adresserer et globalt behov for desinfektion og forebyggelse af infektioner og smitte.

Løsningen kombinerer autonom robotteknologi med ultraviolet lys. UVD-robotten kan eliminere 99,99 procent af alle bakterier inden for 10 til 15 minutter på f.eks. en patientstue. 

Ved at bruge UVD-robotten, hver gang der gøres rent, kan den generelle forekomst af bakterier eftersigende reduceres betydeligt. Det dokumenterer tilsyneladende forskning, tests og erfaringer i praksis på hospitaler i flere lande, heriblandt i Italien.

Læs også: Krise giver robotter et skub fremad

"Før vi fik UVD-robotten var seks af hospitalets læger på vores hospital i Sardinien blevet smittet med coronavirus. Siden vi begyndte at bruge robotten for to måneder siden til at desinficere, har vi ikke haft et eneste tilfælde af COVID-19 blandt hverken læger, sygeplejersker eller patienter”, siger Christiano Huscher, chefkirurg hos Gruppo Poloclinico Abano, der driver en række privathospitaler i Italien.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere