15.05.2020  |  Innovation

Krise giver robotter et skub fremad

Robotter til rengøring, håndhævelse af lovgivning og last mile delivery er i den grad kommet i søgelyset under coronakrisen. Det kan resultere i et fremtidigt robotboom.

Coronakrisen har indtil videre resulteret i et fornyet fokus på robotter af forskellig art og kan på længere sigt resultere i, at udviklingen af bl.a. transportrobotter får et skub i den rigtige retning. Det skriver Ingeniøren.

Læs også: Starship får 269 millioner kroner i støtte til robotlevering

I sidste uge blev verden introduceret for Singapores gule robothund, der skal sørge for at opløse store forsamlinger. Salget af rengøringsrobotter er steget eksplosivt som følge af pandemien, samtidig med, at teknologien har fået et løft.

Derudover vil det nye behov for ’no contact delivery’ højst sandsynligt resultere i, at forskningen i og udviklingen af autonome køretøjer vil eskalere.

Kan mindske smittespredning
Længe har last mile-delivery været en af de største udfordringer for producenterne af autonome køretøjer, hvilket Starship Technologies er blandt de aktører, der arbejder for at håndtere.

Selskabets leveringsrobot stod over for endnu en kommerciel test i Milton Keynes i Storbritannien i marts måned, men nedlukningen af samfundet resulterede i, at den helt fra start af kom på overarbejde og nærmest er blevet fast inventar i byen.

”Uden robotter er der brug for flere mennesker til levering, og da mennesker er den vigtigste kilde til spredning af virus, kan vi ved hjælp af robotter mindske den risiko”, siger en talsperson fra Starship Technologies til Ingeniøren.

Læs også: Autonome køretøjer skal hjælpe coronaisolerede amerikanere

Generelt ser det ud til, at krisen kan ende med at åbne øjnene på mange og udstille, på hvilke områder, robotter har uudforsket potentiale.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere