30.10.2020  |  Branchenyt

Bæredygtighedspris går til dansk desinfektionsrobot

Autonom desinfektionsrobot, udviklet af Blue Ocean Robotics og UVD Robots, tager prisen for årets bæredygtige sundhedsløning ved SDG Tech Awards i København, torsdag den 22. oktober.

Blue Ocean Robotics blev i sidste uge kåret som udviklerne af Danmarks mest bæredygtige løsning til sundhedsområdet ved en ceremoni, der afholdes af organisationen Sustainary. Formålet med kåringen er at skabe større kendskab til Danmarks mest bæredygtige løsninger, så de kan vinde endnu større udbredelse globalt. 

“Vi er glade for at have Blue Ocean Robotics og UVD Robots som vindere i sundhedskategorien. Deres autonome desinfektionsrobot er yderst relevant i disse tider med Covid-19, og deres høje scores fra vores forskellige panel af internationale dommere var en klar sejr,” siger Sophia Christou, projektleder i organisationen Sustainary.

Selskabet vandt prisen sammen med sit datterselskab, UVD Robots.

Skaber tryghed i en smittefyldt verden

Blue Ocean Robotics’ og UVD Robots’ løsning er verdens mest avancerede desinfektionsrobot, der autonomt kan køre rundt og sikre rene omgivelser på hospitaler, i lufthavne, hoteller, butikscentre, fødevarevirksomheder, rengøringsbranchen, krydstogtskibe, farmaceutiske virksomheder, kontorkomplekser og mange andre steder til at sikre smittefrie miljøer.

Læs også: Pak ud, tænd og desinficér: Robot skal redde os fra virus

Den danske løsning er udbredt til mere end 60 lande og er udviklet i samarbejde med forskere og specialister på Odense Universitetshospital gennem de seneste 6 år. UVD Robots bidrager dermed til større tryghed og sikkerhed for mennesker. Under Covid-19 pandemien har løsningen med en selvkørende robot udstyret med UV-lys som våben mod bakterier og virus i høj grad vist sit værd.

”Vi er stolte af at kunne bidrage til både større tryghed og en mere bæredygtig udvikling i verden ved hjælp af vores desinfektionsrobotter, som er udviklet ved at kombinere de nyeste teknologier inden for autonome mobile robotter og sensorer med den seneste forskning inden for infektions- og mikrobiologi. Vi ser denne kåring som en flot anerkendelse af vores vision om at skabe robots for humans,” siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere