Pak ud, tænd og desinficér: Robot skal redde os fra virus
En tredje generation af den brugervenlige desinfektionsrobot fra Odense, betyder en udvidelse af brancher og steder, hvor automatiseret rengøringshjælp kan blive en realitet. Det øgede fokus på hygiejne under coronapandemien betyder, at efterspørgslen stiger på desinfektionsrobotter fra storcentre, hoteller og hospitaler.
Da UVD Robots introducerede deres første desinfektionsrobot i 2015, troede udviklerne, at robotten skulle bruges på hospitaler verden over til at forhindre hospitalserhvervede infektioner hos patienter. Det er den også i høj grad blevet brugt til. Men potentialet viste sig at være langt større.
I dag leverer virksomheden til mere end 60 lande, og selvom sundhedssektoren stadig er den største kunde, så benytter blandt andet butikscentre og kommercielle lufthavne også i stigende grad robotten til at sikre et smittefrit miljø.
Robotten er udviklet med brugervenlighed for øje. ”Brugervenligheden er så høj, at en hvilken som helst person på få minutter kan lære at installere den og straks sætte den i gang med at uskadeliggøre eventuelle bakterier og virusser fra alle overflader”, fortæller CEO i UVD Robots, Per Juul Nielsen.
På baggrund af massiv læring og respons fra markedet over en årrække fra hospitaler og andre kundegrupper fra hele verden med erfaringer og input fra brugere og specialister i infektionskontrol har producenten videreudviklet robotten på en lang række parametre. Alligevel koster den nye robot med flere features og hurtigere installation det samme som forgængeren, og den findes allerede nu på markedet installeret og i drift mange steder.
”Tredje generations robotten fra UVD Robots kan desuden navigere og operere i helt små og snævre miljøer, så det åbner op for nye markeder som for eksempel små hotelværelser og lignende”, siger Per Juul Nielsen.
Covid-19 får efterspørgslen til skyde i vejret
Corona-pandemien har permanent øget kravene til hygiejne. Det handler om at kunne betrygge patienter, personale, kunder, gæster, elever, studerende, rejsende, beboere og andre, der færdes steder med mange mennesker.
”På verdensplan er der 30.000 hospitaler, og undersøgelser viser, at mindst 10 procent af de coronasmittede i et af verdens hårdest ramte lande under pandemien, USA, er personale i sundhedssektoren. UVD Robots forhandlere mærker også stor ordreindgang fra butikscentre, pharma-/life science og kommercielle lufthavne blandt andre. Sidstnævnte er der 17.000 af på verdensplan”, forklarer Per Juul Nielsen, UVD Robots.
- KCP