14.09.2021  |  Lager & distribution

Biogas-lastbiler leverer Postnords pakker gennem efteråret

Som en del af sin grønne omstilling leaser Postnord Danmark nu 10 lastbiler, der kører på biogas. Det er et forsøg, som skal undersøge, om lastbilerne er en lige så stor succes, som de HVO-biodiesel lastbiler tidligere har indkøbt.

Efter stor succes med at tanke HVO Biodiesel på den interne flåde af lastbiler, leaser PostNord i Danmark nu 10 lastbiler, der skal køre på biogas. Det sker som en del af PostNords ambition om at gøre danskerne breve og pakker endnu grønnere gennem konkret CO2-reduktion. 

”Vi er i fuld gang med at sætte retningen for fremtidens logistik, og aftalen om de nye biogaslastbiler er et vigtigt skridt på vejen mod at blive fossilfri i 2030. Vi forventer, at de nye biogaslastbiler vil reducere vores udledning af CO2 med 850 ton på et år”, siger Stine Sander, vicedirektør for Pakker i PostNord.

Lastbilerne bliver leveret til efteråret, hvor de kommer til at køre med pakker mellem PostNords kunder, terminaler og distributionscentre på især Sjælland.

Læs også: PostNord Logistics tager næste skridt mod en fossilfri fremtid

I Danmark har PostNord allerede reduceret CO2-udledningen med 73 procent siden 2019 på den interne flåde af lastbiler.

”Vi glæder os rigtig meget til at modtage de nye biogaslastbiler, som er en vigtig investering i en grønnere fremtid. Vi arbejder hele tiden på at skabe bæredygtige transportløsninger uden meromkostning for vores kunder, og det er vi allerede lykkedes med ved at skifte til HVO biodiesel og mindske antallet at lastbiler på vejene ved at øge lastbilernes fyldningsgrad med nye pallestativer”, siger Stine Sander.

Satsningen med foreløbig 10 biogaslastbiler bliver en af de største herhjemme med biogas som drivmiddel for en enkelt virksomhed, og senere på året opfører PostNord sit eget biogas-tankanlæg i forbindelse med virksomhedens pakketerminal i Brøndby. 

De nye lastbiler er IVECO S-WAY, som kører på CNG-biogas, der leveres af Biogas Express.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere