20.06.2022  |  Innovation

Biller først i Danmark med køb-nu-betal-senere løsning til B2B

Køb-nu-betal-senere betalingsløsninger har hidtil været forbeholdt danske forbrugere. De bliver nu også tilgængelig for danske B2B-virksomheder gennem fintech-virksomheden Billers nordiske ekspansion ind i Danmark, hvis køb-nu-betal-senere løsning er skræddersyet til B2B-virksomheder.

Med Billers indtog i Danmark kan danske B2B-virksomheder nu tilbyde deres erhvervskunder en køb-nu-betal-senere løsning. En service, der ellers hidtil kun har været tilgængelig for danske forbrugere. 

"Af en eller anden grund findes køb-nu-betal-senere kun til forbrugerne i dag. Det er overraskende, når man tænker på, at det giver langt mere mening for virksomheder, der får enkel og billig kredit uden administrativt bøvl”, siger Christoffer Worsøe, der er landechef for Biller i Danmark.

Efter lanceringen i Holland i 2021 blev Biller i januar 2022 opkøbt af Banking Circle Group, en global leder inden for finansiel infrastruktur. Erfaringer fra Holland viser, at webshops, der integrerer en køb-nu-betal-senere løsning vil opleve, at køberne fylder indkøbskurven op med flere varer, simpelthen fordi de kan købe det, de har brug for her og nu til deres virksomhed og betale senere. 

Billers erfaring er også, at webshops kan opleve en øget konvertering på 10-30 procent ved at tilføje muligheden for at købe nu og betale senere. 

Undersøgelser fra Dansk Erhverv understøtter det store potentiale ved at gøre e-handel og generelt B2B-handel mere gnidningsfrit. For i sidste ende afskrækker det virksomhederne fra at købe online, når det er besværligt. Dansk Erhverv peger på, at 41 procent af danske virksomheder mener, det er svært at forhandle kredit på nettet. 

Læs også: Mærsk moderniserer sine betalingssystemer

"Der er i mine øjne ingen tvivl om, at vi, ved at digitalisere og automatisere adgang til kredit og køb på faktura i webshops, får fjernet nogle af de barrierer, der afholder mange SMV'er fra at komme i gang med e-handel i dag. Derfor ser jeg det som et både spændende og relevant initiativ", siger Niels Ralund, som er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv. 

Hele 37 procent af de danske virksomheder foretrækker at købe på faktura online. Men en virksomhed er ofte nødt til at købe for flere hundrede tusinde kroner om året, før det for alvor kan betale sig for en webshop at tilbyde dem betaling på faktura.

Kreditgodkendelse tager ofte 1-2 uger og kræver meget administration, og det afskrækker mindre virksomheder fra e-handel. Det besvær, der er forbundet med at handle online, får mindre virksomheder til at samle ordrer i nogle få webshops for at kunne udskyde betalinger. Det er netop her, at Biller ser et stort vækstpotentiale i at blive den foretrukne betalingsform for virksomheder.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere