23.06.2021  |  Innovation

Automatisér din interne transport: Alt hvad du behøver er en QR-kode

Odenseanske Mobile Industrial Robots er kendt for sine AMR-løsninger, som øger virksomheders produktivitet. Nu kommer virksomheden med en opdatering på deres 2016 MiRHook, som er tilpasset MiR’s hurtigste robot MiR250, så den kan hente og trække vogne efter sig.

”Der er optimeringer at hente på tværs af industrier og sektorer med MiR250 Hook. Hver dag flyttes mange tusinder bure med pakker rundt i logistikvirksomheder, og her vil der være store gevinster ved at skifte den manuelle transport med MiR250 Hook. I sundhedssektoren ser vi også et betydeligt potentiale for at aflaste personalet ved at automatisere intern transport af linned, affald og lignende”, udtaler Søren E. Nielsen, som er president i MiR i en pressemeddelelse.

AMR-udvikleren har netop lanceret en nu MiR250 Hook, der som den eneste AMR-løsning på markedet automatisk kan hente og trække vogne efter sig. MiRHook 250 er et topmodul til MiRs hurtigste og mest kompakte robot, MiR250, der smidigt og effektivt navigerer i miljøer med stor trafik af mennesker.

Læs også: Amerikanske Guardian Industries vil opskalere med robotter fra MiR

Den nye og patenterede trækkrog er en opdateret udgave af MiRHook fra 2016, hvor de store udviklingstræk der er sket inden for industrien de seneste år også er blevet implementeret – både når det kommer til robusthed og præcision.

Den nye løsning er robust i designet og skabt til industrien, kan køre op til 2 meter i sekundet, og den navigerer sikkert og effektivt – og så kan den håndtere vogne på op til 500 kilo inklusive last.

Alt hvad du behøver er en QR-kode

Der skal ganske få forberedelser til, før MiR250 Hook kan tages i brug på en arbejdsplads: Der skal sættes QR-koder eller April Tags på arbejdspladsens eksisterende vogne eller bure, så MiR250 Hook kan identificere hver vogn.

”Det er let og overkommeligt – også økonomisk – at automatisere intern transport af de forskellige vogne og transportbure, som virksomheder, logistikcentre og hospitaler i forvejen bruger. Der skal hverken ændres på indretning eller købes nye vogne, i og med vores MiRHook kan finde og tilkoble langt de fleste typer vogne via QR-koder eller April Tags”, forklarer Søren E. Nielsen.

Læs også: Flyvende start på 2021: MiR øgede omsætningen med 55 procent

Robotten kortlægger sine omgivelser, når den første gang køres manuelt igennem sine ruter, ellers kan kortlægningen også blot gøres med få klik ved at importere kort over bygninger og lokaler til robottens software. Robotten kan også kommunikere med elevatorer og døre, så der er fri transport mellem afdelinger.

De virksomheder, der allerede har en MiR250 robot kan blot tilkøbe selve trækkrogen MiRHook 250. Andre kunder kan blive klar til at automatisere internt transport af vogne med en investering i en MiR250 robot og en MiRHook 250, der fra MiR sendes som en samlet løsning, klar til at blive taget i brug.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere